Su KABLYS.lt komanda, norėdama parodyti savo sugautus laimikius, susisiekė Švedijos šiaurėje gyvenanti Marija. Kartu su vyru Linu moteris dažnai patraukia į žvejybą ir netgi išsikelia sau vis didesnių tikslų sugauti dar įspūdingesnę žuvį.

„Mes su vyru Linu žvejojame Lulea miestelyje, prieplaukose ir fjorduose. Pati aktyviai žvejoju jau metus. Kartu su vyru mums patinka leisti laisvalaikį gamtoje ir žvejyboje,“ – savo istoriją noriai pasakojo Marija.

Moteris juokėsi, kad vyras Linas yra tikras lydekų siaubas, todėl iš žvejybos grįžti be laimikių tampa beveik neįmanoma. „Man šiais metais taip pat puikiai sekasi žvejoti. Matyt todėl, kad paleisdama mažesnes lydekaites sugalvoju tinkamus norus“, – šypsojosi žvejė, rodydama dailų spiningą, su kuriuo žvejyba niekada neapvilia. Marija juokavo, kad lydekoms auksinė spalva matyt atrodo patrauklesnė. Be to ji išdavė vieną paslaptį. Jei dar ją puošia rubinas, kibimas garantuotas.

Tiesa, Švedijoje kimba ne tik lydekos, pavyksta pagauti ir karšių. Žvejė pasakojo, kad su karšiais susitvarkyti visada būna lengviau, o gaudanti ji juos ant sliekų vėrinukų. O štai lydekų žvejybai kartais reikia ir drąsos, ir ryžto, ir vyriškų rankų. „Lydekas tik įsidrąsinusi imu į rankas. Bijau, nors tu ką. Visa laimė, kad vyras visada šalia ir pagelbėja, kai reikia jas nuimti nuo kabliuko", - kalbėjo moteris.

Daugiau skaitykite čia.