Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkas, Seimo narys Linas Balsys teigia, jog šiandien itin svarbu, kad visuomenėje būtų daugiau kalbama apie Žemės taršą ir kitas ekologines problemas, kurias sukelia neatsakinga žmonių veikla, taip pat nepamirštamas ir švietimas, kaip kiekvienas iš mūsų gali prisidėti mažindamas neigiamą poveikį aplinkai.

„Net ir valandai visoje Lietuvoje šiandien vakare užgesintos gyvenamųjų namų, įstaigų šviesos prisideda prie mažų, tačiau reikšmingų pokyčių sprendžiant aplinkosaugos problemas. Būti atsakingam vieną valandą per metus neužtenka, tačiau tikiu, kad tokios iniciatyvos ugdo visuomenę iš naujo įvertinti savo kasdieninę veiklą. Kasdien mažais žingsneliais prisidėdami prie energijos taupymo ir vietoje kaitriųjų lempučių naudodami taupiąsias, reguliuodami šildymą, nepalikdami prietaisų budėjimo režime ar įjungto mobiliojo telefono įkroviklio kai jo nenaudojame, mes galime ne tik sutaupyti energijos sąnaudas, sumažinti sąskaitas, bet ir prisidėti prie aplinkos taršos bei klimato kaitos, kuri šiandien yra pasiekusi kritinę ribą, mažinimo“, – sakė L. Balsys.

Pirmą kartą akcija „Žemės valanda“ Pasaulinio laukinės gamtos fondo iniciatyva buvo suorganizuota 2007 m. Sidnėjuje. Tuomet prie akcijos prisijungus apie 2 mln. gyventojų ir daugiau nei 2000 įstaigų ir išjungus valandai apšvietimą per šį laiką elektros vartojimas sumažėjo tarp 2 ir 10 proc.