Savanorė Loreta GRYNAS.lt patikslino, kad atnešti paukšteliai yra ne didieji dančiasnapiai, įtraukti į Raudonąją knygą, o mažieji dančiasnapiai, kurie nėra tokie reti. Jos teigimu, mažyliai buvo rasti gyventojų be motinos, vieni, todėl baimintasi, kad jiems kas nors neatsitiktų blogo. Iš viso suskaičiuoti devyni pūkuoti paukštukai.

„Tikimės, kad paukšteliai išgyvens, nes paleidome ten, kur jų būna. Galvoju, kad juos gali priimti kitas dančiasnapis. Pasižiūrėsime, kaip ten bus. Pas mus likti jiems būtų sunku, išgyventi nelabai būtų įmanoma“, - sakė savanorė.
Mažieji dančiasnapiai

Anot jos, surasti tokius paukštelius prie daugiabučių namų laiptinių tikrai nėra retas dalykas. Taip dažnai nutinka pavasarį.

„Būna juos palėpėse kur nors išperi ir paskui pamato, klausia iš kur atsirado. Yra buvę netoli mūsų Mackevičiaus gatvėlėje, kai išsirito dančiasnapiai kieme. Paskui mūsų darbuotojai važiavo paimti jų ir paleisti“, - sakė Gyvūnų globėjų asociacijos savanorė Loreta.

Jau ne pirmi metai dančiasnapiai peri ir prezidentūros kieme senoje medžio drėvėje. Iš čia jie yra perkeliami prie vandens telkinių, nes kitaip neišgyventų. Siūlome pasigrožėti šių metų dančiasnapių šeimynos pagausėjimu:

Lietuvos ornitologų draugijos narė, paukščių žieduotoja Ingrida Meškinytė su GRYNAS.lt skaitytojais dalijasi vaizdo siužetu kaip buvo sužieduoti didieji dančiasnapiai ir paleisti į Vilnelės upelį: