„Turbūt nieko nestebina, kad apimtimis dėl didžiausio gyventojų skaičiaus šioje akcijoje pirmauja sostinė. Vis dėlto reikia pabrėžti, kad šiais metais pirmą kartą prie mūsų akcijos prisijungę Šiaulių miesto gyventojai per pirmąsias akcijos dienas stebino aktyvumu ir net pralenkė Vilnių“, - pranešime spaudai cituojama „Ecoservice“ vykdomoji direktorė Daiva Skrupskelienė

Anot vadovės, šiais metais gyventojai dar aktyviau jungėsi prie akcijos, domėjosi, kur bus galima palikti eglutes. Kitų metų organizatorių planuose – platesnis konteinerių tinklas ir dar platesnė akcijos geografija.

Specialiu akcijos ženklu pažymėti konteineriai stovėjo prie daugiabučių, prekybos centrų ir kitose miestų vietose, pasižyminčiose dideliu žmonių srautu. Akcijoje dalyvavo Vilniaus, Vilkaviškio, Kazlų Rūdos, Kybartų, Širvintų, Šilutės, Šilalės, Pagėgių, Trakų, Lentvario, Lazdijų, Klaipėdos ir Šiaulių gyventojai.

Akcijos metu surinktos žaliaskarių atliekos yra perdirbamos ir virsta ekologišku kuru, taip tausojant gamtos išteklius ir mažinant užterštumą. Šiais metais pirmą kartą akcijoje dalis surinktų eglučių virs ir ekologiška medžiaga kompostui.

Remiantis organizatorių duomenimis, praėjusių metų akcijos metu iš specialių specialiuose konteineriuose buvo surinkta apie 870 kubinių metrų medelių.

Bendrovė „Ecoservice“ akciją „Kalėdinė eglutė – namų šilumai“ rengia jau devintus metus. Šiais metais akcijos globėju tapo aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.