Kuokštas šventinio šieno atkeliavo iš savo gamtine įvairove išsiskiriančios Dvarčionių pievos. Tai - vienas vertingiausių gamtos kampelių Vilniuje, kur stiebiasi retosios lietuviškos orchidėjos – gegūnės, linksta paprastieji kardeliai, kreksi griežlės, nuolat lankosi lapės ir stirnos. Kad šios gamtos vertybės pievoje išliktų, reikalinga nuolatinė priežiūra – bent kartą metuose reikia šienauti, žolę sugrėbti ir išvežti. Visa tai jau septynerius metus savanoriškai atlieka Baltijos aplinkos forumas.

„Mums ši priežiūra – organizacijos veiklos įprasminimas“, – sako organizacijos atstovė Rita Norvaišaitė ir čia pat priduria, kad mintis iš Dvarčionių šieno daryti Kūčioms skirtas dovanėles kilo siekiant į pievos palaikymą įtraukti kuo daugiau žmonių ir jiems simboliškai padėkoti.

Užsisakant Dvarčionių žolės pundelį, adresatą drauge pasiekia ir pievos rėmėjo vardu pasirašytas sveikinimas su trumpa šieno istorija.

Gauti Dvarčionių šieną galima skiriant norimo dydžio paramą www.gamtoje.org. Tai padaryti galima dviem būdais – pervedant auką į Baltijos aplinkos forumo sąskaitą arba tai padarant el. svetainėje www.gamtoje.org.

Šią unikalią dovaną bus galima įsigyti ir šį sekmadienį 13.00-16.00 val. S. Daukanto aikštėje, Vilniuje, vyksiančioje NVO Kalėdų mugėje. Ją organizuoja Lietuvos respublikos prezidentė.