Jei kada nors svajojote savo akimis išvysti spalvingus koralinius rifus arba nusileisti į giliausio Lietuvos ežero dugną, šiame tekste sužinosite, kaip tai padaryti ir ko jums reikės.

Visų pirma, ne kiekvienas įkišęs galvą po vandeniu gali save vadinti naru. Kol tapsite sertifikuotu nardytoju, turėsite įsisavinti nemažai teorijos ir susidoroti su praktika. Teks prisiminti fizikos, chemijos ir biologijos pagrindus. Išmokti naują kalbą - narų. Tai įvairūs rankų gestai ir judesiai, kurių pagalba savo draugui galite perduoti svarbią informaciją po vandeniu.

Tuomet reikės sušlapti kojas ir pereiti prie praktikos. Išmokti valdyti plūdrumą t.y. išsilaikyti vienoje padėtyje negrimztant į dugną ir nekylant į viršų. Nusiimti kaukę po vandeniu ar pašalinti pritekėjusį vandenį.

Teks nugalėti sąmonėje slypinčias baimes, pasikliauti savo nardymo draugu. Ir įsisavinti dar milijoną kitų smulkmenų, bei detalių, kurioms aprašyti neužtektų visos internetinės erdvės.

Įdomu, kaip to galite išmokti patys? Ogi negalite! Norėdami įgyti nardymo pagrindų ir tapti tikru, sertifikuotu naru turite užsirašyti į narų mokyklą. Visai, kaip norėdami vairuoti automobilį privalote išsilaikyti vairuotojo teises.