Dar prieš įsigyjant kačiuką reikėtų pasidomėti, ar šeimos nariai nėra alergiški katėms. Specialistai pataria aplankyti kelias kačių parodas ir apžiūrėti keletą veislių, pasikalbėti apie dominančią veislę su specialistais ir kačių augintojais.

„Renkantis bet kurį gyvūną, taip pat ir katę, reikia pagalvoti, ar tikrai galite sau tai leisti. Gyvūno išlaikymas nėra pigus: gyvūną reikia maitinti, pirkti kraiką, prižiūrėti jo kailį – šukuoti ir maudyti“, – sako kačių mylėtojų klubo vadovė Beata Kudzevičienė.

Specialistės teigimu, labai svarbu atsakingai rinktis veislyną, prieš perkant gyvūną su juo susipažinti. „Jei turite vaikų – būtinai juos vežkitės kartu į veislyną, kad pamatytumėte, ar kačiukas adekvačiai elgiasi su vaikais“, – pataria B. Kudzevičienė.

Anot kačių mylėtojų klubo vadovės, prieš įsigyjant augintinį reikėtų sužinoti nemažai informacijos, gyvūną rinktis ne tik pagal grožį, bet ir pagal temperamentą.

Taip pat reikėtų įsiminti, kad Tarptautinės kačių mėgėjų organizacijos draudžia parduoti jaunesnius kaip trijų mėnesių kačiukus. Mat katė mama juos dar moko tvarkingumo ir šie įpročiai visiškai susiformuoja tik sulaukus 6 mėnesių amžiaus.