Pasak muziejaus direktorės Olgos Žalienės, tai puiki galimybė paskutinįkart iki rekonstrukcijos pamatyti istorinį akvariumo vaizdą, kuris nesikeitė 35 metus.

 „Tiek laiko jau prabėgo nuo Jūrų muziejaus atidarymo Kopgalyje, – sako direktorė. – Per tą laiką, ne karto nekitęs akvariumas, paseno ir fiziškai, ir moraliai. Todėl pradėjome jo rekonstrukciją.“

Dėl rekonstrukcijos muziejus neveikė nuo rudens, o dabar atidaromas trumpam – nuo Joninių iki vasaros pabaigos. Rekonstrukcijos erdvei atitverta muziejaus kiemo dalis, neveikia tik amfiteatras, kuriame buvo rengiami Kalifornijos jūrų liūtų pasirodymai ir rūsio salė, kurioje buvo eksponuojama paroda „Kodėl laivas plaukia?“.

Kaip ir anksčiau, lankytojai grožėsis turtingais akvariumais, pingvinariumu, lankys laivybos istorijos sales, o ruonius ir Šiaurės jūrų liūtus galės apžiūrėti jau moderniuose, atnaujintuose baseinuose.

Verda kūrybinės dirbtuvės

Liepą muziejininkai skelbia Šeimos mėnesiu. Ta proga muziejaus edukatoriai antradieniais ir trečiadieniais nuo 12 iki 16 valandos rengs nemokamas kūrybines dirbtuves „Gyvenimas jūroje kitoks“.

Antradieniais I laivybos istorijos salėje bus galima susikurti virvinuką „Jūrinukas“, o trečiadieniais – dėlionę „Burlaiviai Baltijos jūroje“. Akvariume antradieniais kursime atviruką su linkėjimais iš Baltijos jūros, o trečiadieniais lavinsime atmintį žaidime „Kas Baltijoje gyvena?“.

Susipažinimą su muziejaus ekspozicijomis palengvina nemokamas šešiakalbis elektroninis gidas (veikia lietuvių, anglų, rusų, vokiečių, lenkų, latvių kalbomis), įdiegtas tarptautinio projekto BaltisMuseums2.0 Plus dėka.
Citata
Per savaitgalį delfinus aplanko daugiau nei 4 tūkstančiai smalsuolių. Ypač šia programa domisi lankytojai iš Karaliaučiaus ir Latvijos. Nuo liepos vidurio, augant vasarotojų pajūryje skaičiui, bus rengiami net keturi delfinų pasirodymai.

Jūrų muziejuje vasaros metu kiekvieną dieną, išskyrus pirmadienį, galima lankytis dviejose nemokamai veikiančiose ekspozicijose: Etnografinėje pajūrio žvejo sodyboje ir Senųjų laivų aikštelėje stovinčiame žvejybos traleryje „Dubingiai“.

Etnografinėje pajūrio žvejo sodyboje taip pat jau įdiegtas elektroninis gidas. Šis gidas teikia informaciją lietuvių, anglų bei gestų kalba.

Etnografinėje žvejo sodyboje gyvenimas virte verda: čia vyksta net dviejų kūrybinių dirbtuvių užsiėmimai. Tautodailininkė Angėlė Rauktienė darbuojasi projekte „Ei kieno, kieno žalias kiemelis?..“, o muziejaus edukatoriai – „Svečiuose pas senąjį žveją“. Abejos dirbtuvės nemokamos dėka Lietuvos kultūros tarybos paramos.

Iki liepos sodyboje vyks kūrybinės dirbtuvės „Dirbdysiu laivę“, pristatančios žvejybos ir laivadirbystės tradicijas. Liepos 1-13 dienomis bus galima aplankyti kūrybines dirbtuves „Kur ir kaip gyveno žvejas?“, pasakojančias apie tradicinę žvejo sodybą ir žvejo šeimos buitį. Dirbtuvių dalyviai susipažins su statinių paskirtimi, namų aplinka ir buitimi, žvejo darbais (pvz. virvių vijimu, šienavimu ), taip pat su tautosaka, iš pateiktų ruošinių susikurs knygą apie žvejo sodybą.

Delfinų pasirodymai, vykstantys kiekvieną dieną, išskyrus pirmadienį, sulaukia ypatingo lankytojų dėmesio. Per savaitgalį delfinus aplanko daugiau nei 4 tūkstančiai smalsuolių. Ypač šia programa domisi lankytojai iš Karaliaučiaus ir Latvijos. Nuo liepos vidurio, augant vasarotojų pajūryje skaičiui, bus rengiami net keturi delfinų pasirodymai.