Nemažai europiečių yra įsitikinę, kad amerikiečių svoris tiesiogiai susijęs su jų šalyje vis didėjančiais genetiškai modifikuotų augalų laukais. Lietuvoje viešėjęs prof. Peteris J. Daviesas išskirtiniame interviu GRYNAS.lt patikino, kad jo tautiečių nutukimo priežastys kur kas gilesnės ir garantavo, kad genetiškai modifikuoti organizmai (GMO) – nieko dėti.

Prof. P. J. Daviesas GRYNAS.lt teigė, kad labai dažnai susilaukia klausimo apie GMO ir amerikiečių svorio sąsajas. „Dažniausiai šis klausimas nuskamba Europoje. Kaip mokslininkas galiu atsakyti, kad nėra nė vieno tyrimo, kuris rodytų, kad GMO gali lemti nutukimą.

Jūs pakeliaukite po JAV ir pažiūrėkite, kiek žmonių nesilaiko elementarių mitybos taisyklių. Mūsų racionas yra tiesiog tragiškas“, - pasakojo vyras.

Anot jo, jokių abejonių nekelia du amerikiečių mitybos faktoriai: ką jie valgo ir kiek jie valgo. „Aš vis dar stebiuosi, kokio dydžio lėkštes atneša mūsų viešojo maitinimo įstaigose ir kokias gauname porcijas, - vaizdžiai rankų mostais rodė mokslininkas, - jos tiesiog nežmoniško dydžio. 
P. J. Daviesas
Aš vis dar stebiuosi, kokio dydžio lėkštes atneša mūsų viešojo maitinimo įstaigose ir kokias gauname porcijas - jos tiesiog nežmoniško dydžio.

Europoje tai nėra įprasta. Be to, JAV labai paplitusios greito maisto užkandinės, o nemažai vietų siūlo neregėta persivalgymo pasiūlymą: susimokėk ir valgyk tiek, kiek gali. Visa tai neabejotinai ir lemia, kad JAV gyventojų kūno masės indekso vidurkis – vienas didžiausių pasaulyje, o ne GMO“.

Prof. Peteris J. Daviesas laikosi nuomonės, kad atsakingai vykdomi GMO kūrimas ir vartojimas yra visiškai nepavojingas ir žūtbūt reikalingas augančios žmonių populiacijos akivaizdoje.

Mokslininkas įsitikinęs, kad GMO naudojantis žemės ūkis yra netgi daug ekologiškesnis nei tradicinė žemdirbystė. Interviu su prof. P. J. Daviesu skaitykite pirmadienį GRYNAS.lt.