Kaip penktadienį informavo Aplinkos ministerija, 33-ejų V.Eidikonis prieš darbą ministerijoje yra dirbęs Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Vilniaus miesto agentūroje, ėjęs ir jos vadovo pareigas.

Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos direktoriumi V.Eidikonis bus paskirtas po teisės aktų nustatytų procedūrų.

Šiemet įsteigta Valstybinė aplinkos apsaugos tarnyba, pasak ministerijos, turėtų vykdyti aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės priežiūros funkcijas, jai bus pavaldūs regionų aplinkos apsaugos departamentai.

Ministerija aiškina, kad naujos institucijos įsteigimas leis atskirti aplinkos apsaugos valstybinę kontrolę ir leidimų išdavimą, todėl esą sumažės korupcijos apraiškų tikimybė, bus suvienodintas ūkio subjektams keliamų aplinkosaugos reikalavimų taikymas ir verslo sąlygos regionuose.

Leidimų išdavimo bei aplinkosauginio reguliavimo funkcijas ir toliau vykdys Aplinkos apsaugos agentūra, o už kontrolę bus atsakinga naujoji Valstybinės aplinkos apsaugos tarnyba.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)