Vilniaus Pilaitės mikrorajone surastas benamis kačiukas buvo perduotas gyvūnų globos organizacijai „SOS gyvūnai“. Vėliau savanoriai išplatino skelbimą, kuriame buvo pateikta informacija, kad mielas rudos spalvos kačiukas ieško naujų namų.

Pamačiusi skelbimą Daiva kreipėsi į savanorę Liną ir su ja pradėjo derybas, kad galėtų nelaimėliui suteikti naujus namus.

Moteris pripažino jau seniai ieškojusi katino. Tiesa, ji visada žinojo, kad gyvūno nepirks, o ieškos prieglaudose. Moteris taip elgėsi norėdama padėti gatvėje atsidūrusioms katėms.

„Katiną aš priglaudžiau praėjusių metų gegužę. Tuomet jam buvo dar tik keli mėnesiai. Labai seniai ieškojau ryžo laikinai globojamo katino. Kai tik surasdavau skelbimus, katės jau būdavo suradusios naujus namus. Ryžas kačiukas man yra pats gražiausias. Tąkart skambinau jo globėjai netikėdama, kad jis bus mano. Bet buvau pakviesta atvažiuoti ir susipažinti su katinu“, - kalbėjo moteris.

Tačiau ji teigė, kad „SOS gyvūnų“ savanoriai labai stropiai renka naujus šeimininkus keturkojams. Todėl pašnekovei teko pasistengti, kad gautų gyvūną.

„Kai atvažiavom į katino globėjos Linos butą, iš pradžių galvojome, kad katino negausime. Tikrai išsigandome. Ji išsiklausinėjo, kur gyvename, koks mūsų gyvenimo būdas. Lyg ir neatitikome reikalavimų. Ir dėl to labai sunerimome, nes katinas mums iš karto patiko. Mes jo norėjom. Po pirmo susitikimo katino negavom. Globėja pasakė, kad jei noras nepraeis, galim atvažiuoti su narveliu kitą kartą. Taip ir padarėme. Atvažiavę su narveliu gavome katiną. Taip pat gavome visas instrukcijas, sutartį, skiepų pasą, aprašymus, ką turime padaryti. Karantinavimo laikotarpiu katinu buvo pasirūpinta, o vėliau viską, ką reikėjo, mes padarėme patys“, - pasakoja vilnietė.

Ji teigė labai apsidžiaugusi nauju augintiniu. Į Daivos butą atvažiavę GRYNAS.lt žurnalistai surado gyvenimu besidžiaugiantį katiną, kuris jaučiasi tikru namų karaliumi, kuris labai mėgsta fotografuotis.

„Dabar katinas gyvena labai gerai. Jis yra visiškas karalius. Mes džiaugiamės kiekvienu jo dėmesio ženklu. Jis dėmesio mums duoda labai nedaug. Jis yra labai gražus katinas, visada šalia, stebi kiekvieną žingsnį, visur dalyvauja, bet jis nenori būti glostomas. Kai tokia šventė įvyksta, mes su sūnumi vienas kitą pakviečiam“, - apie savo augintinį pasakojo Daiva.