Atakamos dykuma, Čilė/Peru (Atacama Desert)

Tai viena sausiausių vietų pasaulyje, kurioje sausra gali trukti net 40 metų, o vidutinis metinis kritulių kiekis vos 0,5 mm, kurį sukuria vienintelis drėgmės šaltinis - rūkas. Atakamoje neįprastai vėsu. Vasarą temperatūra paprastai būna vos 18 laipsnių Celcijaus, bet vidurdienį žemė įkaista netgi iki 51 laipsnio šilumos. Visgi naktį per vieną valandą žemės temperatūra gali nukristi 40 laipsnių. Vis dėlto Atakamoje gausu Vario ir kitų metalų, tad daugiau nei 1 milijonas žmonių, dirbančių kasyklose, šią dykumą vadina savo namais.
Gražiausios pasaulio vietos, kuriose niekas nenori gyventi

Mount Merapi, Indonezija

Ugnies kalnu (Fire mountain) pramintas Mount Merapi ugnikalnis rusena visą laiką. Tai yra aktyviausias ugnikalnis Indonezijoje, nes per pastaruosius 500 metų išsiveržė net 60 kartų, o paskutinysis išsiveržimas užfiksuotas ne taip ir seniai - 2010 metų rudenį. Visgi tai nesustabdo beveik ketvirčio milijono žmonių gyventi šios tiksinčios bombos papėdėje, Yogyakarta mieste.
Gražiausios pasaulio vietos, kuriose niekas nenori gyventi

La Rinconada, Peru

Įsikūręs beveik 5 km virš jūros lygios Peru Anduose, šis miestelis žinomas kaip aukščiausia gyvenvietė žemėje. Joje gyvena apie 30 tūkst. žmonių. Dauguma jų dirba aukso kasyklose ir nors esant kenksmingoms darbo sąlygoms dauguma darbuotojų apsinuodija gyvsidabriu, bet atlyginimo jie negauna. Taip yra dėl to, kad 31 mėnesio dieną jie gali su savim pasiimti tiek iškasenų, kiek tik gali panešti, bet reikia nepamiršti, kad iškasenos ne visuomet būna auksas.
Gražiausios pasaulio vietos, kuriose niekas nenori gyventi

Kifuka, Kongo Demokratinė Respublika

Jeigu bijote žaibo, į šią vietą geriau niekada nevažiuokite. Miestelis, įsikūręs kalnuotame regione, žinomas kaip daugiausiai žaibo išlydžių sulaukianti vietovė žemėje. Per metus viename kvadratiniame kilometre gali būti net 158 žaibo smūgiai, neskaičiuojant tų, kurie žemės nepasiekia.
Gražiausios pasaulio vietos, kuriose niekas nenori gyventi

Pitcairn salos

Viena mažiausių pasaulio demokratinių valstybių laikomos Pitcairn salos yra tikras rojaus kampelis turistams ir jaunavedžiams, tačiau vietiniai gyventojai tikrai neturėtų džiaugtis jos nuošalumu. Nors saloje gyvena tik kiek daugiau nei 50 žmonių, kitaip tariant, 9 šeimos, šiai nedidelei žmonių grupei susisiekti su likusiu pasauliu padeda tik kanojos. Nėra nei uosto, nei aerodromo. Visgi yra ir pliusų - šioje saloje išties greitai veikia internetas.
Gražiausios pasaulio vietos, kuriose niekas nenori gyventi

Mutuo, Kinija

Tai vienas sunkiausiai žemėje pasiekiamų regionų, esantis tarp kalnų. Šis regionas turi vos kiek daugiau nei 10 tūkst. gyventojų, o ilgą laiką norint patekti į jo teritoriją reikėdavo perkopti kalnus. Tai gali užimti netgi visą savaitę. Būtent dėl to agrikultūra šioje vietovėje gana gerai išplėtota ir padeda vietiniams išlikti savo gimtojoje žemėje. Visgi 2010 metais valdžia priėmė sprendimą nutiesti bent vieną kelią iki šios visų pamirštos vietovės.