Kasmet Kuršių Nerijoje kylantys miškų gaisrai padaro milijoninę žalą augalų ir gyvūnų populiacijai bei pačiam parkui. 2014 m. Kuršių nerijoje kilęs gaisras sunaikino virš 130 ha miško ir padarė žalos daugiau nei už 13 mln. eurų. Nors gaisras buvo sustabdytas, bet ugniagesiams labai trūko informacijos apie jo eigą realiu laiku.

Aukciono organizatoriai siekia surinkti lėšų bepiločiam orlaiviui (dronui) įsigyti. Orlaivio pagalba bus galima stebėti ne tik miškų teritorijas, anksčiau pastebėti gaisrus, bet ir draudžiamus lankyti gamtos rezervatus, kontroliuoti pažeidėjus,

Aukcione bus siūloma įsigyti Lietuvos laukinės gamtos nuotraukų konkurso ,,Gintarinis Žaltys” laureatų darbų. Kasmet konkursas sulaukia vis daugiau susidomėjimo ir dalyvių. 2014 m. konkurse dalyvavo 130 menininkų su daugiau nei 2000 darbų. Keli konkurso nugalėtojai Gražina Barzdžiukaitė – Sventickienė, Mindaugas Macaitis ir Dainius Dirgėla sutiko pasidalinti savo fotografijomis. Aukcionui fotografijas taip pat padovanojo Lietuvos gamtos fondas, gamtininkas Laimis Ciūnis.

Renginio pradžia: 18 val. Svečiai bus pakviesti į ekskursiją po naują ir įspūdingą saugomų teritorijų lankytojų centrą, aukcioną ves Juozas Šalkauskas.

Aprangos kodas: Semi-Formal

Renginio rėmėjai: Europos Parlamento narys Valentinas Mazuronis, Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba.