Dovana kiekvienam asmeniškai

Ieškant tinkamos dovanos svarbu įvertinti žmogaus skonį, pomėgius ir netgi jo namų aplinką. „Ieškantiems dovanų visuomet siūlau, jeigu asmuo, kuriam bus skirta dovana, šeimos narys ar geras draugas, pasidairyti po atminties kerteles, galbūt žmogus kažkada buvo užsiminęs ko jam reikia, ar kas jam patinka. Svarbu žinoti ne tik, ką jis mėgsta, bet ir kaip atrodo jo namų interjeras“, - pranešime spaudai pataria „Dekoro magija“ įkūrėja Simona Paulauskienė.

Menininkė įsitikinusi, kad dovana, pritaikyta pagal konkretaus žmogaus asmenybę, taps laukta staigmena, palydėta šūksniu: „Kaip tik tokios ir norėjau!”

Tačiau dovanos pagal asmenybės būdą ir pomėgius ieškojimas – sudėtingas procesas, nors rezultatas žymiai nuoširdesnis. „Nepamirškite, kad per Kalėdas artimieji labiausiai laukia jūsų dėmesio. Rankomis pagamintas kalėdinis atributas, juos pradžiugins kur kas labiau nei laiko, praleisto prekybos centrų eilėse, rekordas“, - pataria ūkio „Žali žali“ bendraturtis Vincas Benevičius, kuris su žmona Indre unikaliomis dovanomis iš saulėgrąžų daigų stebina artimuosius bei pažįstamus.

Originaliai, bet praktiškai

Šiuo metu rankų darbo dovanų ar interjero detalių parduotuvių kiekis išties didelis. „Tikrai neprašausite, padovanodami netikėtą, bet panaudojamą dovaną, kuri nebus skirta dulkėms rinkti. Prekybos centro šurmulį verta iškeisti į smulkių ūkių ar rankdarbių parduotuves, kuriose tikrai galima rasti originalią dovaną, kurios nuėję pas draugus į svečius nerasite ant lentynos“, – įsitikinęs V. Benevičius.

Netikėtos dovanos idėją siūlo ir dizainerė S. Paulauskienė, kuriai jau ne vieną kartą teko nustebinti ne tik panaudojamomis, bet ir suvartojamomis dovanomis. „Jau kelias žymias Lietuvos asmenybes, tokias kaip Beatą Nicholson ar Giedrių Jurgelevičių, nustebinom saulėgrąžų daigų puokšte. Įprastai dovanojamos gėlės nėra valgomos, o žiedais pasidžiaugiame neilgai. Padovanoti puokštę, kuri ne tik įspūdingai atrodo, bet ir galės tapti itin maistingomis pusryčių salotomis – ne tik originalu, bet ir praktiška“, - teigia dizainerė S. Paulauskienė.

Tad verta pasverti, ar vis dėlto stovėti prekybos centrų eilėse, ar ramiai namuose pagal niekada nemėgintą receptą iškepti pyragą ir juo pradžiuginti artimą švenčių proga?