PROGRAMA
Rugpjūčio 3 d., Šeštadienis

Ryte Daniele, savanoris iš Italijos, labiau patyrusius dviratininkus kviečia pasivažinėti po pietinę parko dalį ir aplankyti Lygumų apžvalgos bokštą, Reškutėnų kraštotyros muziejų, Kretuonų etnografinį kaimą, Bruknynės malūną.

Žygio pradžia 8:00 val. prie Ignalinos geležinkelio stoties. 54 km atstumą planuojama įveikti per 5 val.

Tuo metu Blagovesta, savanorė iš Bulgarijos, mažiau patyrusių dviratininkų Ignalinoje prie geležinkelio stoties lauks 10:30 ir palydės į Palūšę (5 km). Čia nuo 11:00 ji praves ekskursiją pėsčiomis.

Dalyviai apžiūrės Palūšės bažnyčia, pilkapio ekspoziciją, pasivaikščios botanikos taku (3,5 km).

Pagrindinis dviračių žygis prasidės po pietų, 14:00. 36 km atstumą planuojama įveikti per 6 val. Pakeliui numatyta aplankyti Trainiškio ąžuolą, Medžiukalnio šaltinį, Šiliniškių apžvalgos bokštą, Ladakalnį, Ginučių piliakalnį, Salų II etnografinį kaimą ir Ginučių vandens malūną.
Ladakalnis

Rugpjūčio 4 d., Sekmadienis

Sekmadienio rytą 10:00 val. Daniele vėl pakvies visus labiau patyrusius ir ištvermingesnius dviratininkus apsukti ratą per šiaurinę parko dalį ir aplankyti kelis etnografinius kaimus, vandens malūnus, gamtos paminklus ir Senovinės bitininkystės muziejų. Maršruto ilgis – 90 km, tad ant dviračio planuokite praleisti visą dieną.

Alternatyva sekmadienio dviračių žygiui – pasiplaukiojimas irkline valtimi ar baidare. Palūšėje veikia du nuomos punktai.

Maistas

Parko teritorijoje parduotuvių ir kavinių nėra gausu, maitinimas nenumatytas, tad valgyti reikėtų įsidėti patiems.


Nakvynė

Nakvyne taip pat reikėtų pasirūpinti patiems. Palūšėje ir visoje parko teritorijoje yra platus pasirinkimas pradedant nakvyne palapinėse ir baigiant svečių namais.

Pilną sąrašą, o taip pat daugiau naudingos informacijos rasite parko tinklapyje: www.anp.lt