Tai lies birželį prasidėjęs projektas „Delfinų terapijos centro darbuotojų žinių ir įgūdžių ugdymas DOLPHIN“. Projektas finansuojamas iš ERASMUS+ programos lėšų, jam skirtas didžiausias finansavimas Lietuvoje – beveik 27 tūks. EUR.

„Norint tikslingai plėtoti Delfinų terapijos centrą ir užtikrinti teikiamų paslaugų kokybę bei padėti negalią turintiems asmenims ir jų šeimoms, būtina taikyti Pasaulyje pripažintas ir realius terapijos rezultatus duodančias metodikas“ – teigia Delfinų terapijos centro vedėja dr. Brigita Kreivinienė. Projekto metu 5 darbuotojai mokysis Lietuvoje dar mažai girdėtų, tačiau pasaulyje plačiai taikomų metodikų: Watsu/Tantsu, Šerbornė, Sensorinės integracijos, TEAACH, ir OIVA. Šios metodikos padeda bendrauti be žodžių, gerina psichoemocinę būklę. Moksliniai tyrimai rodo, jog šie metodai ženkliai pagerina žmonių su negalia galimybes integruotis visuomenėje.

Delfinų terapijos centro kineziterapeutas Deividas Žadeikis jau dalyvavo pirmojoje stažuotėje -Ispanijoje, Oviedo mieste vykusiuose Watsu (Water shiatsu) ir Tansu mokymuose.

Pasak Deivido Žadeikio, delfinų terapijos centre kineziterapija neapsiriboja vien darbu salėje, todėl buvo naudinga išmokti Lietuvoje naujos ir mažai taikomos, bet pasaulyje plačiai žinomos naujos metodikos darbui ne tik su negalią turinčiais vaikais, bet ir jų tėvais.

Kineziterapeutas pasakojo, kad Watsu radosi 1980 metais, pradėjus pirmuosius tempimo ir judesių bandymus šiltame vandenyje, o praėjus dešimtims metų išsiplėtojo klinikose, reabilitacijoje ir SPA sanatorijose. Tai giliai relaksuojanti vandens terapija, kuri susieja lengvus tempimus, orientacinius akupunktūrinius taškus ir Shiatsu masažą, kol plūduriuojama vandenyje. Vandenyje kūnas palengvėja, laisviau juda sąnariai, stuburo slanksteliai, raumenys. Ši metodika taikoma žmonėms, turintiems ortopedinių problemų, neurologinių sutrikimų bei psichologių problemų.