Planuojama, kad per dvejus metus neakivaizdinėje jaunųjų ornitologų mokykloje bus surengta 10 užsiėmimų - 5 sesijos, 2 konferencijos, 3 pažintinės išvykos. Besidomintys paukščiais, galės juos geriau pažinti ir tyrinėti, bus organizuojami susitikimai su profesionaliais ornitologais, gamtininkais, mokslininkais bei fotografais iš Lietuvos ir svetur.

Iš visos šalies į vasaros stovyklas, paskaitas, ekspedicijas ar ekskursijas susibursiantis jaunimas šioje mokykloje ras bendraminčių, kartu rinks bei apibendrins įvairią ornitologinę informaciją, patys rengs ir pristatys pranešimus, mokysis juos įdomiai pateikti, kalbėti viešai.

Neakivaizdinė jaunųjų ornitologų mokykla turi gilias veiklos tradicijas ir jau gali pasigirti padėjusi išugdyti ne vieną Lietuvos vardą garsinantį gamtininką, mokslininką bei dėstytoją. Džiaugiamės, jog šiais metais galime Tave pakviesti mokytis naujai atgimusioje Neakivaizdinėje jaunųjų ornitologų mokykloje. 

Registracija vyksta iki kovo 31 dienos. Daugiau informacijos apie mokyklos mokestį ir visa kita rasite čia.

Ornitologija – zoologijos sritis, nagrinėjanti paukščius (lot. Aves) – vieną gausiausių stuburinių gyvūnų klasę, turinčią apie 8000 rūšių. Ornitologija apima paukščių fiziologiją, taksonomiją, ekologiją ir elgesį (įskaitant migracinį elgesį). Atskira ornitologijos veiklos sritis yra paukščių migracijų tyrimas, pavyzdžiui, naudojant žiedavimą.

Šalia profesionalių mokslininkų ornitologija užsiima ir gausybė mėgėjų, kurie turi didelį vaidmenį atskirų rūšių, grupių arba regionų faunos tyrime.