Kai kuriuos šunis reikėtų rengti

Viskas priklauso nuo to, kokia yra šuns kailio danga. Jeigu jis yra ilgaplaukis ir turi povilnę, jam papildomos apsaugos nereikėtų, svarbu, kad kailis būtų nešlapias ir nedrėgnas. Kol gyvūnas lauke bėgioja, juda, tikrai nesušals.
Aprengtas šuo

Tačiau visai kas kita, jeigu šuns veislei būdingas žemas ūgis, trumpas kailis. Tokį šunį reikia rengti. O svarbiausia, kad tokiems šunims nupirkti drabužius nesunku, nes parduotuvėse yra didelis pasirinkimas. Tai nėra tik mados dalykas. Rūbeliai padėtų gyvūną apsaugoti šuo šalčio. Tie gyvūnai, kurie gyvena butuose, kambariuose, nėra adaptavęsi prie žemos temperatūros.

Reikėtų pagalvoti apie pasivaikščiojimų trumpinimą

Jeigu šuo neturi įpročių ilgai pasivaikščioti ir pabėgioti, dabar nėra laikas ilgiems pasivaikščiojimams bei sportui. To reikėtų vengti. Reikia žiūrėti, kaip gyvūnas reaguoja į minusinę temperatūrą.
Pasivaikščiojimas su šuniu

Jeigu matome, kad gyvūnas dreba, kelia vieną koją, paskui kitą, reikėtų pabūti lauke tik tiek, kiek būtina. Norint išsiruošti į ilgus pasivaikščiojimus vertėtų palaukti, kol atšils oras. Bet žaidžiant ir bėgiojant gyvūnas sušalti neturėtų.

Pasirūpinkite šuns letenėlėmis

Miesto šunims žiemą visuomet prasideda problemos dėl letenėlių, nes kai atsiranda sniegas ir druska, šunys, kurie vaikšto gatvėmis, patiria diskomfortą: letenėlės sušunta, atsiranda alerginės reakcijos tarppirščiuose, jos paraudonuoja. Svarbu letenėles nuplauti grįžus namo. Be to, taip ir namai bus švaresni.

Šuns pėdos

Dar yra specialus vaškas letenėlių priežiūrai. Žiemos periodu patartina jį naudoti. Be to, reikėtų žiūrėti, kur vaikštoma su šunimis, nes sniegas padengia daug šiukšlių, stiklų. Dažnai šunys nemato ir susižaloja, susipjausto.

Reikia pasirūpinti būda

Šunimis, kurie nuolatos paliekami lauke ir gyvena būdose, iš anksto būtina specialiai pasirūpinti ir juos apsaugoti nuo šalčio. Tie šunys, kurie gyvena lauke, būna šiek tiek labiau pripratę prie temperatūrų skirtumo. Tačiau vis tiek reikia jais pasirūpinti.

Šuo prie būdos

Visai nesvarbu, ar tai būtų voljeras, ar būda. Dėžė turėtų būti kažkiek pakelta nuo žemės, kad susidarytų oro tarpas ir nebūtų drėgmės, gerai būtų, kad ji būtų apšildyta. Jeigu yra landa į būdą, ji turėtų būti šone, kad vėjas tiesiai nepūstų. Gali būti viduje dar viena pertvara, už kurios gyvūnas galėtų pasislėpti. Jeigu tai yra voljeras, dvi jo sienos turėtų būti neperpučiamos, taip pat, būtinas stogas, kad neužlytų ir neužsmigtų ant gyvūno. Be to, gyvūnai reikia patiesti audeklą ir juo uždengti būdos landą.

Reikia duoti riebesnio maisto

Žiemą, šunims, kurie gyvena lauke, patariama duoti riebesnio pašaro. Jeigu šuo ėda normalaus kaloringumo pašarą, patariama pirkti aktyviems šunims skirtą maistą, nes organizmo energijos sąnaudos žymiai padidėja.
Ėdalas šunims
Labai svarbu pakankamas gyvūno girdymas. Dažna problema žiemą – užšąlantis vanduo, todėl geriausia šėrimo metu šuniui kartu duoti ir dubenėlį, kuriame yra šiek tiek šilto vandens. Arba šuns girdyklą reikia įrengti taip, kad vanduo neužšaltų.
Kaip žiemą pasirūpinti šunimis?