Du kalnus vaizdingame parke centrinės Kinijos Hunano provincijoje sujungė ilgiausias pasaulyje stiklinis tiltas. 430 metrų ilgio ir 6 metrų pločio tilto konstrukcijoje – 99 skaidraus stiklo plokštės. Tai tikras išbandymas bijantiems aukščio. Ir nors vienus tenka tempti per prievartą, kiti sako, kad būgštavimai nepasitvirtino.

Ant tokio statinio jaustis saugiam labai svarbu. Po to, kai pernai vienas stiklinis tiltas Kinijoje įskilo, demonstruota, kad šis rekordinio ilgio tiltas – saugus. Suorganizuotas ne vienas renginys tam įrodyti – viename žmonės kviesti pamėginti sudaužyti stiklą kūju, kitąkart per tiltą pervažiavo automobilis. Visgi rizikuoti vengiama. Kol kas vienu metu ant tilto įleidžiami tik 800 žmonių, o per dieną – 8000.

Bilietus reikia užsisakyti bent diena anksčiau. Pasivaikščiojimas ant Izraelio architekto Haimo Dotano pasaulio rekordininko kainuoja apie 18 eurų.

Jei pasivaikščiojimas neatrodo pakankamai ekstremalus nuotykis, išilgai tilto galima nučiuožti virve ar šokti su guma, beje, taip pat iš aukščiausiai pasaulyje esančios aikštelės.

Tik vienas mažytis minusas – savo įspūdžius užfiksuoti gali būti keblu, ant tilto draudžiamos asmenukių lazdos ir fotoaparatai. Per daug išsipustyti taip pat nederėtų, nes avintys batus smailiais kulnais ant tilto neįleidžiami.

Įdomu, ar tiltu žengsiantys modeliai atsisakys aukštakulnių, nes aukščiausias ir ilgiausias pasaulyje stiklinis tiltas, planuojama, retkarčiais virs podiumu.