1. Žalia žuvis. Žalioje žuvyje yra tiaminazės, kuri gali sunaikinti svarbų B grupės vitaminą, vadinamą tiaminu. Tiamino trūkumas gali sukelti neurologinių problemų ir netgi traukulius.

2. Svogūnai ir česnakai. Katės yra dvigubai jautresnės už šunis toksiškiems komponentams, randamiems svogūnuose ir česnakuose, kurie gali pažeisti raudonuosius kraujo kūnelius, net jei katė suėda tik gabalėlį produkto. Neturi reikšmės, ar svogūnai kepti, ar žali, ar miltelių pavidalo, katės neįsisavina juose esančių junginių. Dėl šios priežasties reikia būti itin atsargiems, siūlant savo katėms kūdikių maisto, nes jo sudėtyje gali būti svogūnų miltelių, o tai gali sukelti katėms anemiją.

3. Nekepti kiaušiniai. Nors katėms baltymai yra labai naudingi, bet žali kiaušiniai gali sukelti kasos uždegimą, žinomą kaip pankreatitą. Katei duoti keptų kiaušinių yra saugu, jeigu jų smaližiaujama tik retkarčiais ir mažomis porcijomis.

4. Kaulai. Kaulai gali atskilti ir sukelti katei dusulį, taip pat blokuoti virškinamąjį traktą, gali netgi plyšti žarnynas. Niekada neduokite katei kaulų ar ko nors kito, kas yra panašaus kietumo kaip jos dantys, nes šie gali pradėti lūžinėti.

5. Riebalai. Kačių maitinimas riebalais gali sukelti virškinamojo trakto sutrikimus ir pankreatitą.

6. Gėrimai su kofeinu. Kai kurios katės yra linkusios paragauti kavos, arbatos ar gaivaus gėrimo, bet per didelis kofeino vartojimas gali pernelyg padidinti katės širdies ritmą.

7. Pienas. Katės virškinimo traktas tampa netolerantiškas laktozei, kai tik ši suauga, o tai sukelia viduriavimą ir kitus skrandžio negalavimus.

Neabejojame, kad esate gero linkintys žmonės. Leiskite Jūsų norams virsti realybe! Skirkite 2% nuo GPM, kas viso labo tėra 23€, ir nepasigailėsite. Daugiau: http://ggi.lt/parama/

Maistas, kuris tinka Jūsų katei

Galite kartais katei duoti konservuotų tunų ar mažą gabalėlį sūrio. Bet turėkite omenyje, kad katėms per dieną tereikia suvartoti apie 200-250 kilokalorijų, tad nepadauginkite porcijų. Skanėstai turėtų sudaryti iki 10 procentų (20-25 kilokalorijų) paros normos.

Gyvūnų gerovės iniciatyvos neabejoja, kad esate gero linkintys žmonės. Leiskite Jūsų norams virsti realybe! Skirkite 2 proc. nuo GPM, kas viso labo tėra 23 €, ir nepasigailėsite. Daugiau rasite čia.