Tai pirmasis po daugelio metų zoologijos sode Kaune gimęs jauniklis, kuris gimė be jokių komplikacijų, todėl spėjama jog buvo sudaryta tinkama pora. Šį jauniklį lankytojai bus kviečiami pamatyti balandžio 30 dieną zoologijos sode vyksiančioje sezono atidarymo šventėje. Šventės metu visi norintys į zoologijos sodą galės patekti už specialią kainą – įėjimas kainuos tik tris eurus. Gimusią kupranugarę apsilankiusieji sode galės ne tik pamatyti, tačiau ir pakrikštyti - šventės metu kupranugarės mažylei bus renkamas vardas.

Praeitų metų pavasarį zoologijos sode taip pat gimė kupranugarė vardu Mūza. Ši jauniklė gimė sveika, tačiau nežindo, todėl zoologijos sodo darbuotojams teko kas dvi valandas dieną ir naktį ją maitinti specialiais mišiniais, kuriuos teko gaminti, kol Mūza paaugo ir tapo savarankiškesnė. Ši jauniklė buvo atvesta kitos zoologijos sode gyvenančios patelės vardu Maša. Dauguma Mašos jauniklių buvo iššūkis darbuotojams. Tačiau šių metų balandžio 4 dieną po 13 mėnesių kupranugariams būdingo nėštumo pasaulį išvydo Gražuolės atvesta kupranugarė, kuri daug savarankiškesnė už Mašos atvedamus jauniklius. Gražuolei šis jauniklis buvo pirmas, nes ši dvikuprė kupranugarė atvyko būdama beveik dviejų metų, o subręstą tokie gyvūnai 3 – 4 metų amžiaus.
Kupranugaris

Zoologijos sode gyvena net penki kupranugariai: dvi jauniklės patelės ir patinas Feniksas bei suaugusios patelės Maša ir Gražuolė. Nors šie gyvūnai priskiriami porakanopių būriui, tačiau žengdami žingsnį į žemę remiasi ne kanopomis, bet padų pagalvėlėmis. Kupranugarių prisitaikymas klimato pokyčiams išties stebina. Keliaujant smėlynais dykumų klimatas ne visada būna malonus, dažnai pasitaiko smėlio audros, staigūs temperatūrų pokyčiai. Dvikupriai kupranugariai prisitaikę ganėtinai ilgai ištverti be vandens ir maisto, nes kuprose susikaupusios riebalų atsargos yra sunkiuoju periodu panaudojamos organizmo funkcijoms palaikyti, todėl jie atlaiko sunkesnius išbandymus už daugelį porakanopių žinduolių.

Kupranugariai kartais vadinami dykumų laivais, nes sveriantys 450-690 kg, kupranugariai judėdami primena laivą, tik ne jūroje, bet ir sausumoje. Šių gyvūnų laukinė forma yra įtraukta į Tarptautinę raudonąją knygą ir artėja link išnykimo ribos. Tad baigiantis pavasariui nepamirškite aplankyti gausios kupranugarių šeimos. Ši kupranugarė buvo lauktas jauniklis, tačiau gimė šiek tiek anksčiau, todėl darbuotojams teko trumpam uždengti voljerą, kad gyvūnas turėtų ramią erdvę, tačiau mažylei paaugus lankytojai kviečiami atvykti ir patys pamatyti gimusią kupranugarę.

Zoologijos sodas Kaune balandžio 30 dieną jau 77-ąjį kartą pradeda vasaros sezoną. Lietuvos zoologijos sodas šiemet savo lankytojams siūlys įvairias dovanas, kasdien vykstančius nuotaikingus užsiėmimus su gyvūnais bei nuolat vykstančius renginius, skirtus visai šeimai. Viena lankomiausių pramoginių erdvių Kaune – zoologijos sodas, kasmet pateikia naujų ir įdomių gyvosios gamtos pažinimą skatinančių programų, skirtų pažinti mus supančią gyvūniją iš arčiau. Sezono atidarymo proga zoologijos sodas savo lankytojus kvies renginyje apsilankyti už specialią kainą – balandžio 30 dieną bilietas į zoologijos sodą visiems kainuos tik tris eurus.