Aktyvistų stovykla teigė besitikinti, kad į paskelbtą vietą, kurią iki paskutinės minutės buvo suplanuota laikyti paslaptyje, susirinks 1 tūkst. žmonių. Organizatoriai paragino idėjos rėmėjus susirinkti šešiuose Londono taškuose ir pajudėti į vietą, kai tik ji bus paskelbta.


Stovyklos atstovas spaudai Peteris McDonellas planuojamos vietos iš anksto taip pat neatskleidė, tenurodydamas, kad protestuotojams rūpi Londono Sitis, finansų centras.

„Mes norime parodyti ryšius tarp klimato krizės ir finansinės krizės. Mes sakome, kad Londonas yra epicentras ekonomikos, kurioje apsėdimas dėl kasmečio augimo stumia mus ant ekologinės katastrofos bedugnės krašto“, – CNN sakė jis.

Protestuotojai planuoja įkurti stovyklą, kuri pabrėš ekologinę pusiausvyrą išlaikantį gyvenimo būdą. Jie taip pat planuoja dešimtis seminarų, kuriame žmonės bus mokomi visko nuo vėjo turbinos ir kompostavimui pritaikyto tualeto konstravimo iki paprasčiausių tiesioginių veiksmų bei „alternatyvių finansų“.

Aplink stovyklą bus pastatytos blokuojančios kliūtys, kad sulaikytų policiją, teigia P. McDonellas.

Anot jo, protestuotojai žino, kad rizikuoja būti areštuoti, tačiau po kritikos, kuri šiemet kirto Londono policijai po netinkamo tvarkymosi su protestais per G 20 valstybių susirinkimą, esą „tikimasi, kad policijos veiksmai bus atsakingesni“.

Londono pareigūnų atstovas nurodė, kad nežinant, kur vyks protestas, sunku numatyti jo kontrolės galimybes.