Veršių kaime (Žagarės sen., Joniškio r.), apie 4 km į pietus nuo Žagarės, 2014 m. lapkritį atkastas labai stambus riedulys Žagarės regioninio parko direkcijos iniciatyva pavadintas Brolių akmeniu, nes jį išsinuomoto lauko gale atkasė vietiniai ūkininkai broliai Alvydas ir Laimondas Malinauskai.

Tai yra vienas didžiausių riedulių Šiaulių apskrityje. Žagarės regioniniame parke stambių riedulių nėra daug. Žymiausias jų – Tyrelio akmuo Mūšos tyrelio pelkėje. Jį aplankyti galima keliaujant Mūšos tyrelio pažintiniu taku.

Brolių akmuo pagal uolienos sudėtį yra tipiškas granitas (maždaug du trečdalius Lietuvos riedulių sudaro įvairios granito atmainos). Jo didžiausias ilgis – 4,5 m, plotis – 3,4 m, aukštis – 3,6 m, didžiausia horizontali apimtis – 14,5 m. Šis akmuo slūgso Vilkyčio upelio klonyje.

Žagarės regioninio parko teritorijoje auga ir storiausias šalyje šermukšnis. Į gamtos paveldo objektų sąrašą jis įrašytas kaip Žagarės šermukšnis. Jo kamieno apimtis – 1,3 m (2,27 m aukštyje), aukštis – 12,2 m. Šis medis ypatingas ne tik savo storiu, bet ir vieta. Jis auga senosiose Žagarės žydų kapinėse netoli sienos su Latvija. Šermukšnio kamienas įaugęs į kapo paminklą, todėl sklando legenda, kad jis išaugo iš žydo kišenėje užsilikusių šermukšnio uogų, kurias mirusysis labai mėgo.

Žagarės regioniniame parke yra ir daugiau saugomų medžių. Tai Veršių ąžuolas, Žagarės dvaro parko bukai, Butlerio dvaro liepa, Minčaičių, Damelių vinkšnos, Žagarės veimutinė pušis ir kt.