Vysla išsiliejo iš krantų viename negyvenamajame Varšuvos rajone, o vietos televizijos reportažuose buvo matoma, kaip gelbėtojai ir gyventojai stato apsauginius pylimus iš smėlio maišų.

Kol kas potvynis apėmęs tik vieną Varšuvos rajoną, o pareigūnai nurodė, kad gyventojams pavojus dar negresia.

Tačiau miesto valdžia didesnės rizikos rajonų gyventojams išplatino skrajutes, nurodę būti pasiruošusiems evakuotis, kai tik jiems būtų pranešta.

Varšuvos merė Hanna Gronkiewicz-Waltz pirmadienį nurodė dėl visa pikta uždaryti netoli upės esančias mokyklas. Pasak jos, vandens lygis pamažu slūgsta, tačiau potvynio tikimybė sostinėje išliks iki pirmadienio.

"Grėsmė yra reali, - perspėjo ji. - Tai gyvybės arba mirties klausimą, todėl geriau, kad vaikai būtų su tėvais. Ši stichinė nelaimė jau nusinešė 12 gyvybių".

Daugelis lenkų pastarosiomis dienomis atsisakė palikti namus, baimindamiesi, kad jie bus apiplėšti.

Ištvinusi Vysla sekmadienį užliejo netoli Plocko miesto esantį Sviniarų kaimą. Televizijos reportažuose buvo matoma, kad vanduo buvo pakilęs beveik iki kai kurių namų stogų.

Lenkijos gynybos ministras Bogdanas Klichas į nelaimės zoną pasiuntė penkis sraigtasparnius, kurie evakuos žmones, pranešė naujienų agentūra PAP, remdamasi ministro atstovo spaudai Januszo Sejmejaus informacija.

Pareigūnas nurodė, kad visoje šalyje gyventojų evakuacijoje dalyvauja 19 armijos sraigtasparnių.

Vakariniame Vroclavo mieste didžioji dalis Kozanuvo rajono buvo užtvindyta, kai šeštadienį iš krantų dviejose vietose išsiliejo Oderio upė. Kai kur gatvėse vandens gylis siekė daugiau nei metrą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją