Kolmardeno parke – didžiausiame Švedijos ir Skandinavijos gyvūnų rezervate – vilkų gauja sudraskė rezervato darbuotoją. Policija teigia, kad įvykio liudininkų nėra ir neaišku, kodėl vilkai galėjo pulti moterį, rašo naujienų agentūra „Reuters“.

Atvykus policijai, rezervato darbuotojai išvilko sudraskytą kolegės kūną iš aptvertos teritorijos, tuo tarpu ginkluoti policininkai buvo pasiruošę nušauti vilkus, jei jie staiga vėl pasirodytų ir elgtųsi agresyviai.

Vilkų ekspertas Olofas Libergas sukritikavo laukinių gyvūnų rezervatą dėl šios tragedijos. Labiausiai jį papiktino tai, kad moteris į uždarą, vilkų gyvenamą teritoriją, buvo įleista viena ir daugiau nei valandą niekas iš prižiūrėtojų nepasidomėjo, kaip jai sekasi.

Netoliese gyvenantis ūkininkas skundėsi, kad tai paskutinis įrodymas, kad laikas „uždaryti šį Švedijos vilkų cirką“.

Vilkai labai retai puola žmogų, tad pranešimai apie tokius įvykius itin retai pasirodo spaudoje.

Paskutinis kartas Švedijoje, kai žmogų mirtinai sudraskė vilkai įvyko 1820 m. Natūralioje aplinkoje vilkai elgiasi labai atsargiai ir laikosi atokiau nuo žmonių. Daugiausiai užpuolimų įvykdo vilkų ir šunų hibridai arba vilkai laikomi nelaisvėje. Nelaisvėje laikomi vilkai gali pradėti elgtis agresyviai, ypač būdami gaujoje. Tai ir gali paaiškinti šio įvykio priežastį“, - rašoma news.discovery.com.