Šiaulių medžiotojų ir žvejų draugija, vykdydama žuvų išteklių naudojimo, atkūrimo ir apsaugos priemonių planus, į Bubių tvenkinį paleido daugiau kaip 2000 lydekų. Plėšriomis žuvimis praturtinti Talkšos, Ginkūnų, Kairių ežerai ir Šiupylių, Ginkūnų, Įpailių tvenkiniai. Daugiausiai, beveik 6000 lydekų, paleista į Rėkyvos ežerą.

Paleistos šiųmetės lydekaitės yra iki 40 cm. dydžio ir jų žvejoti šiemet negalima. Aplinkosaugininkai primena, kad lydekas galima gaudyti tik ne mažesnes kaip 45 cm. Vienos žvejybos metu galima sugauti ne daugiau kaip 3 lydekas.
Įžuvinimas

Už mėgėjiškos žvejybos taisyklių pažeidimą gresia bauda iki 57 eurų su žvejybos įrankių konfiskavimu, o sugautos žuvys gali kainuoti brangiai. Už mažesnes nei leistina ar daugiau sugautų žuvų nei leistina skaičiuojama gamtai padaryta žala. Tad už vieną neteisėtai sugautą lydekaitę tektų pakloti beveik 160 eurų.

Šiaulių rajono vandens telkiniai praturtinti ir kitomis žuvimis. Žvejų taip mėgstami lynai paleisti Paežerių ir Šilų tvenkiniuose. Paežerių ir Pakumulšių II tvenkiniai papildyti ir dvivasariais karosais.