Idėja išleisti specialų Lietuvos vardo tūkstantmečiui skirtą knygą ir pasodinti Tūkstantmečio ąžuolyną kilo albumo “Neregėta Lietuva” autoriui Mariui Jovaišai. Jubiliejinis albumas „Neregėta Lietuva 2009“ ypatingas tuo, kad už kiekvieną nupirktą knygą sodinama po ąžuolą.

Sklypą, lengvai pasiekiamą nuo automagistralės „Via Baltica“, Kėdainių rajone, Pašiliuose, paskyrė Generalinė miškų urėdija. Ąžuolyno teritoriją jau baigia projektuoti Kauno miškotvarkos institutas. Ilgainiui tai bus ne tik ąžuolynas, bet ir įvairių renginių vieta, ketinama įrengti pažintinį taką.

Marius Jovaiša džiaugėsi, kad šeštadienį susirinko tiek daug žmonių. Projekto autorius dėkojo įmonėms, organizacijoms ir tūkstančiams žmonių, kurie įsigijo specialų albumo leidimą, siuntė užpildytas registracijos formas. Visi žmonės, kurių ąžuolai pasodinti Tūkstantmečio ąžuolyne, bus įrašyti ąžuolyno atminimo lentose, jiems išduodamas pažymėjimas.

Šis projektas tęsis iki šių metų pabaigos, ir kitą pavasarį „Neregėtos Lietuvos“ Tūkstantmečio ąžuolynas bus baigiamas sodinti. Projekto organizatoriai kitąmet tikisi pasodinti dar bent 5000 ąžuolų – tokiu būdu tai bus didžiausias Lietuvos ąžuolynas.

Kėdainių urėdas Juozas Girinas pasveikino renginio dalyvius ir priminė, kokį svarbų vaidmenį lietuvių sąmonėje vaidina ąžuolas – stiprybės, užuovėjos ir jėgos simbolis. “Nepaprastai gražu, kad būtent ąžuolų giria mūsų vaikams ir vaikaičiams primins, kaip iškilmingai ir darbščiai Lietuva sutiko pirmąjį mūsų vardo paminėjimo Tūkstantmetį” – sakė J. Girinas.

2008 metų pradžioje pasirodęs albumas „Neregėta Lietuva“ jau išleistas 11 kalbų: lietuvių, anglų, rusų, vokiečių, ispanų, lenkų, italų, švedų, prancūzų, japonų ir kinų. Įvairiose pasaulio šalyse surengta jau 15 albumo pristatymų ir parodų. Išsamią informaciją apie albumą, ąžuolyną ir galimybę parsisiųsti pasodinimo pažymėjimą galima rasti internete – www.neregetalietuva.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją