Įdomų nutikimą papasakojęs vyras apgailestavo nespėjęs padaryti nuotraukų. Jis teigė norėjęs iš kišenės išsitraukti telefoną, kuriuo ketino nufotografuoti plėšrūną, tačiau šis labai greitai pabėgo į šalia buvusius krūmynus.

Skaitytojas teigė lūšį pamatęs P. Vaičaičio gatvėje, kuri yra ganėtinai nuošali. Vyras teigė, kad šalia tos vietos, kur jis užfiksavo lūšį, yra krūmais apaugęs miškelis.

„Jaučiu pareigą pranešti apie tai. Lūšį toje vietoje pamačiau pirmą kartą. Bet gali būti taip, kad ten jų daugiau gyvena. Aš nemažai žinau apie lūšis ir tikrai ją atskyriau. Tai tikrai nebuvo katė. Ji buvo ganėtinai arti – už maždaug 2-3 metrų. Tačiau lūšis labai greitai pabėgo. Niekada nemaniau, kad lūšys gali ateiti ir į miestą“, - pasakojo vyras.

Paklausius, ką apie tai mano lūšių veisėjas Petras Adeikis, jis teigė, kad šį faktą be nuotraukos patvirtinti neįmanoma, tačiau lūšis iš tiesų galėjo atklysti ir į miestą.

Be to, jis prisiminė, kad panašių atvejų jau yra buvę. „Be nuotraukos kalbėti apie konkretų atvejį sunku, bet tai galėjo būti lūšis. Lūšys gali atklysti ir į miestus. Anksčiau lūšies jaunikliai buvo atklydę į Panevėžį. Tai ypač įmanoma, jei žuvo lūšies patelė ir jaunikliai liko vieni“, - kalbėjo specialistas.

Vis dėlto jis teigė, kad lūšį pastebėti yra ganėtinai sudėtinga. Tai ne visuomet pavyksta net patyrusiems gamtininkams: „Paprastam žmogui tai yra tikrai sunku. Nebent pasisektų netyčia. Žymiai labiau sekasi, jei atpažįsti lūšių paliekamus pėdsakus.“

Kuriuose regionuose lūšių yra daugiausia? P. Adeikis, sakė, kad šiuos gyvūnus galima sutikti visoje Lietuvoje, tačiau didžiausia tikimybė – Šiaurės Lietuvoje ir Žemaitijoje. Taip pat jis pridėjo, kad šių plėšrūnų nemažai yra ir Kazlų Rūdos miškuose.

Specialisto teigimu, lūšių Lietuvoje palengva daugėja.

GRYNAS.lt primena, kad šią žiemą buvo atlikta vilkų ir lūšių apskaita. Skelbiama, kad Lietuvoje yra mažiausiai 97 lūšys ir 292 vilkai.