Planuojama, kad Kaune žirafa bus perkrikštyta, o vardas jau išrinktas. Nors gyvūnas dar jaunas, jo ūgis siekia apie puspenkto metro. Planuota, kad atvykęs į Kauną Nafari pradžioje bus laikomas vidinėse patalpose, į lauko aptvarą bus išleistas trečiadienį. Tačiau gyvūnas po parą trukusios kelionės jautėsi puikiai, tad nuspręsta jį iškart išleisti į lauką.

Zoologijos sodui šį gyvūną atsigabenti padėjo lankytojai – jie surinko apie pustrečio tūkstančio eurų, kurie buvo reikalingi transportavimo išlaidoms padengti. Į Kauną ilgakaklį gyvūną atgabeno patyrę specialistai iš Čekijos. Jų teigimu, kelionė vyko sklandžiai. Tiesa, priekabą, kurioje buvo vežamas gyvūnas, važiuojant po viadukais tekdavo kiek pažeminti.

Čekijoje gyvenęs žirafos patinas dar labai jaunas – Nafari gimė 2013 metų spalį, tuo tarpu Lietuvos zoologijos sode šiuo metu gyvenančiam žirafos patinui Gudručiui eina jau 10 gyvenimo metai. Kol kas žirafos laikomos atskiruose voljeruose, tačiau ateityje juo planuojama suleisti į vieną aptvarą. Sprendžiant iš pirmo žirafų susitikimo akivaizdu, kad žirafos patinai puikiai sutars.

Pasak zoologijos sodo darbuotojų amžiaus skirtumas žirafoms – ne bėda. Svarbu, kad žirafa turėtų draugą, kadangi žirafos yra bandoje gyvenantys žinduoliai. Kanopinių žinduolių skyriaus vedėja Rimgailė Pėtelytė-Brazaitienė teigė, jog pati žirafa sodui nieko nekainavo. Teko padengti tik kelionės išlaidas.

„Zoologijos sodas, esantis Čekijoje, iš kurio ir atsigabename žirafos patiną, buvo pasiruošęs dovanoti mums šį gyvūną. Pačios transportavimo išlaidos sodui, deja, buvo per didelės, todėl prašėme žmonių pagalbos. Dabar esame pasiruošę priimti naują gyvūną, sutvarkėme voljerą, pasirūpinome būtinomis sąlygomis“ – apie pasiruošimą pasakojo specialistė.

Šiuo metu zoologijos sode gyvenanti žirafa Gudrutis yra labai draugiškas gyvūnas, noriai bendraujantis su darbuotojais ir lankytojais. Gudrutis iki šiol gyveno vienas, o žirafos žinomos kaip bandos gyvūnai, tad kompanija joms – būtina. Gudrutis praėjusių metų žiemą neteko savo ilgamečio draugo – žirafos patino vardu Solo, kuris sulaukęs garbaus 16 metų amžiaus iškeliavo į amžinųjų ganyklų plotus.

Tam, kad Kauno zoologijos sode esanti žirafa neliūdėtų likusi viena, buvo pradėta ieškoti galimybės surasti Gudručiui naują draugą.

Gudrutis – šiuo metu zoologijos sode gyvenantis 10 metų žirafos patinas be draugo liūdi jau senokai. Lietuvos zoologijos sodas antrojo žirafos patino Solo neteko 2014 metų spalį. Rotšildo žirafos patinas, Solo, gimęs Vroclavo zoologijos sode 1998 metų pabaigoje, į Lietuvą buvo atgabentas 2006 metų liepą. Jam gruodį būtų suėję 16 metų, tuo tarpu kai žirafos gyvena po 20-25 metus. Lietuvos zoologijos sode pasiektas rekordas buvo 18 metų, kuriuos nugyveno žirafa Nendrė.

Kitas likęs zoologijos sodo žirafos patinas – Gudrutis gimė 2004 m. rugsėjo 11 d. Lodzės zoologijos sode, Lenkijoje. Į Lietuvą Gudrutis atvyko 2006 m. zoologijos sodas sulaukė kelių dešimčių asmenų paramos – vieni skyrė kelis eurus, kiti nustebino ir 10 ar 20 eurų sumomis. Panašu, kad Nafari Kaune gaus ir naują vardą – jį planuojama perkrikštyti Griaustiniu.

Panašu, kad netrukus zoologijos sodas sulauks dar vieno gyvūno – rugpjūčio viduryje iš Suomijos planuojama atsivežti snieginio leopardo patelę. Kelionės išlaidoms padengti taip pat aukojo zoosodo lankytojai.