17-metis lygumų gorilų patinas, vardu Harambe (Harambė), buvo nušautas šeštadienį, kai vienas keturmetis įlindo pro užtvarą ir įkrito į aptvarą juosiantį 4,5 metrų gylio griovį Sinsinačio zoologijos sode..

Vaizdo įraše matoma, kaip tas stambus gyvūnas tempia berniuką per negiliai vandens pripildytą griovį, klykiant pašiurpusiems lankytojams. Vienu metu Harambe sustojo ir atrodė laikantis vaiką už rankos.

Zoologijos sodo pareigūnai sakė sielvartaujantys dėl Harambe žūties, bet aiškino turėję skubiai priimti sprendimą, kad išgelbėtų berniuką.

„Mums sprendimas šauti nebuvo lengvas. Tačiau vaiko gyvybei buvo iškilęs pavojus, o žmonės, kurie dėl to kelia klausimų, vaizduoja ekspertus po laiko arba spėlioja, kaip būtų galėję nutikti, nesupranta, kad negalima rizikuoti, kai kalba eina apie žilanugarį gorilos patiną“, – zoologijos sodo direktorius Thane'as Maynardas (Teinas Meinardas) sakė žurnalistams.

Jis aiškino, didžiulė gorila yra maždaug šešiskart stipresnė už žmogų. Be to, Harambe buvo sutrikęs ir suirzęs dėl sąmyšio, kilusio per 10 minučių po to, kai berniukas įkrito į griovį.

„Tai gyvūnas, (kuris) viena letena gali paimti kokoso riešutą ir jį sutraiškyti – esu tai matęs“, – pabrėžė direktorius.

Zoologijos sodo pareigūnai nurodė, kad 190 kg sveriantį gyvūną užmigdyti nebuvo galimybės, nes migdomoji strėlytė galėjo dar labiau suerzinti susijaudinusią gorilą ir paskatinti agresijos protrūkį, prieš suveikiant preparatui.

Berniukas po to incidento buvo išvežtas į ligoninę, bet tą pačią dieną išrašytas.

Pasak Th.Maynardo, Sinsinačio zoologijos sodas, kurį per metus aplanko apie 1,6 mln. žmonių, yra saugus, bet šiuo metu svarstoma, kaip būtų galima užtikrinti dar didesnį žmonių saugumą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)