Utenos regione pirmieji ežerų įžuvinimo darbai vykdyti dar kovo mėnesį. Kovo 23 d. buvo įžuvintas Baldono ežeras: į jį paleista tūkstantis karpių metinukų. Zarasų rajone esantys Biržūnėlio ir Bestinio ežerai taip pat įžuvinti vieni iš pirmųjų. Į Biržūnėlio ežerą paleista 250 antramečių karpių, į Bestinio – 60 lydekų šiųmetukių. Lydekomis taip pat buvo žuvinami ir Molėtų rajone esantys Eglyno ir Kamastos ežerai. Į juos paleista 160 lydekų šiųmetukių.

Viena iš vietų Lietuvoje, kur veisiamos seliavos – Ignalinos rajone esantis Žuvininkystės tarnybos prie Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos Žuvivaisos skyrius Žeimenos poskyris. Čia užaugintomis seliavomis jau buvo žuvinami Ignalinos rajono ežerai. Į Ūsių, Lūšių, Drūkšių, Ūkojo ežerus iš viso paleista 6 mln. seliavos lervučių. Į Utenos rajone esantį Tauragno ežerą paleista 1 mln. šių žuvų lervučių.
Įžuvinami ežerai

Įžuvinimo darbai vykdomi vadovaujantis Žuvivaisos valstybiniuose žuvininkystės vandens telkiniuose taisyklėmis.

Aplinkosaugininkai primina ir atkreipia dėmesį, kad:

- Žuvų augintojai, prieš pradėdami realizuoti žuvivaisos medžiagą, ne vėliau kaip prieš vieną darbo dieną privalo pakviesti regiono aplinkos apsaugos departamento paskirtą atsakingą asmenį žuvivaisos medžiagos kiekiui ir kokybei patikrinti.

- Asmenys apie žuvų įveisimo vietą ir laiką ne vėliau kaip prieš dvi darbo dienas raštu arba elektroniniu paštu turi informuoti regiono aplinkos apsaugos departamentą ir vandens telkinio valdytoją.

Visi įžuvinimo darbai atliekami prižiūrint Utenos RAAD pareigūnams. Visuomenės atstovai, norintys dalyvauti vykdant įžuvinimus, taip pat yra maloniai laukiami. Informacija apie svarbiausius planuojamus įžuvinimus skelbiama Utenos RAAD internetinės svetainės skiltyje „Artimiausi įvykiai“. Daugiau detalių apie paskelbtus planuojamus darbus galima sužinoti susisiekus su pareigūnais tiesiogiai.

Apie pastebėtus pažeidimus gyventojai raginami pareigūnus informuoti tiesiogiai arba pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.