„Tai itin reti - ir kartu brutalūs - vaizdai, kaip veikia gamta“, - svarstė portalo dailymail.co.uk reporteriai. Šie vaizdai buvo užfiksuoti Lazovskio rezervate, Rusijoje.
Erelis nagais įsikibo į elnią

Šias nuotraukas užfiksavo Lazovskio rezervato zoologai. Erelis ryžtingai kibo į dėmėtąjį elnią ir mėgino nusitempti kelis kartus už save didesnę auką nuošaliau. Jis išskleidė savo galingus sparnus ir pamėgino pakelti žvėrį nuo žemės.

Nors kilnieji ereliai garsėja drąsiomis medžioklėmis, yra žinoma, jog jie puola kojotus ir netgi meškų jauniklius, ekspertai teigia, jog tai pirmas atvejis, kai paukštis pasikėsino į dėmėtąjį elnią.

Šie vaizdai buvo užfiksuoti visiškai atsitiktinai, mokslininkams tyrinėjant Sibiro tigro buveines. Kova truko vos pora sekundžių. 
Vėliau miške aptiktos sudraskyto žvėries liekanos

Jos buvo publikuotos „Plėšrūnų tyrimų žurnale“ („Journal of raptor research“, - angl.) Nuotraukos padarytos 2011 – aisiais ir tik dabar Londono zoologų bendruomenės atstovė Linda Kerley jas aptiko per įprastą patikrinmą.

„Keičiau korteles ir baterijas teritorijoje sustatytuose fotoaparatuose. Eidama keliu aptikau elnio liekanas. Tačiau aplink nebuvo jokio plėšrūno pėdsakų, viskas atrodė labai keistai – tarsi elnias būtų tiesiog bėgęs mišku ir kritęs vietoje, - pasakojo L. Kerley. - Vėliau atradau šias nuotraukas fotoaparato archyvuose ir viskas susidėliojo į savo vietas. 18 metų tyrinėju elnių žūties priežastis Rusijoje, tačiau tai pirmas toks atvejis“.

„Mokslinėje literatūroje gausu įrašų, kaip kilnieji ereliai medžioja įvairius žvėris – nuo triušių, iki elnių ir 2004-aisiais užfiksuotas net rudojo lokio jauniklio užpuolimas, - teigė Laukinės gyvūnijos apsaugos organizacijos atstovas dr. Jonathanas Slaghtas. - Lindai labai pasisekė, jog jai pavyko užfiksuoti.“
Nuotraukose užfiksuota erelio ir elnio kova

Kilnieji ereliai yra vieni iš labiausiai pasaulyje paplitusių paukščių, gyvenantys Europoje, Šiaurės Amerikoje ir Azijoje. Jie žinomi dėl savo medžioklės įgūdžių, aštriais nagais geba sumedžioti už save didesnę auką. Ereliai gali sverti iki 5,5 kilogramų, o jų išskleistų sparnų ilgis siekia iki 2,5 metro. Tuo metu dėmėtieji elniai gali užaugti net iki 130 -ies kilogramų svorio, nors nuotraukose užfiksuotas žvėris dar nebuvo visiškai užaugęs.