Delfinų pasirodymai prasidės gruodžio 21-ąją – beveik tuo pat metu kaip ir prieš 20 metų.

Muziejaus direktorė pasakoja, kad tuomet renginį vedė Vytautas Kernagis, koncertavo pučiamųjų orkestras „Bangpūtys“, pasirodė sinchroninio plaukimo pasaulio čempionės iš Ukrainos.

„Pasirinkom šitą datą, nes būtent tada prieš 20 metų mes parodėme gal ir nelabai vykusį pasirodymą, nes delfinų buvo mažai. Bandėm sukurti vaizdo kokybę, aplinką su dūmais ir per tuos dūmus ne visi matė delfinus“, – sako Jūrų muziejaus-delfinariumo direktorė Olga Žalienė.

Šį kartą šventiniame pasirodyme dalyvausiantys artistai delfinų neužgoš – rekonstruotame baseine juos galima matyti ne tik paviršiuje, bet ir po vandeniu.

Į pasirodymus plukdys specialus keltas

Teigiama, kad iš Graikijos parskridę 6 delfinai jaučiasi gerai. Žiūrovai per pasirodymus išvys ir mažylį, į pasaulį atėjusį jau čia – namuose. Delfinai demonstruos ne tik senuosius triukus, bet ir ko išmoko Graikijoje.

„Yra iš dalies ir tenai, ir čia sudėliota (programa, - red. past.) – dar ne galutinis variantas, bet dėliojam, tvarkom. Per dieną vyksta 5–6 užsiėmimai, kad nebūtų nuobodu, kad įeitų į ritmą“, – teigia delfinų treneris Tomas Lebeckis.

Iki Naujųjų metų pasirodymai bus rengiami po du kartus, po to iki sausio 12-osios po kartą per dieną, vėliau – tik savaitgaliais. Į pasirodymus bus galima nuplaukti specialiu, tiesiai į muziejų plukdysiančiu keltu.

Į Graikiją delfinai buvo išskraidinti beveik prieš trejus metus, pradėjus delfinariumo rekonstrukciją.

Šeši dar tebegyvena ten ir sugrįš tik visiškai ją pabaigus – planuojama 2015 metų pradžioje.