Antradienį lūšį savo sodybos kieme radę žmonės stebėjosi, kad ji nebėga šalin, o atvirkščiai - artinasi link žmonių. Pirmą kartą matydami savo sodyboje laukinį žvėrį šeimininkai pasikvietė aplinkosaugininkus, o šie lūšį perdavė „Žvėrinčiaus“ specialistams.

Antradienį lūšį apžiūrėjo lūšių veisimo ir auginimo specialistas Petras Adeikis, tačiau gerų žinių neturėjo. Anot jo, į kaimo sodybą atėjusi lūšis - labai išsekusi patelė, gyvūnas labai sulysęs, matyt blogai jautėsi ir seniai nemedžiojo. Buvo keliamos kelios versijos, kas galėjo nutikti laukiniam žvėriui: lūšį galėjo partrenkti automobilis, pašauti medžiotojai. Apžiūrint gulinėjančią lūšį nepastebėta, kad ji sirgtų pasiutlige. Atvykę Žvėrinčiaus specialistai išsivežė lūšį apžiūrai.
P. Dabrišius
Ją pagydyti buvo neįmanoma – buvo visiškai išsekusi, tik kaulai ir skūra. Dabar veterinarai nustatys ligą, darys skrodimą, bet panašu, kad gali būti nuo kirminų (žvėries išsekimas –
red. past
.).

„Žvėrinčiaus“ medinčius Petras Dabrišius trečiadienio rytą GRYNAS.lt žurnalistus informavo, kad lūšis nugaišo.

„Mes kai pradėjome ją vežti, ji jau buvo leisgyvė. Paskui bevežant nugaišo. Ją pagydyti buvo neįmanoma – buvo visiškai išsekusi, tik kaulai ir skūra. Dabar veterinarai nustatys ligą, darys skrodimą, bet panašu, kad gali būti nuo kirminų (išsekusi – red. past.)“, - sakė P. Dabrišius. Anot jo, taip išsekusią lūšį jam teko matyti, ko gero, pirmą kartą, miškuose nebent kartais pasitaiko nusilpusių kiaunių, kai vos paeina, bet tokios būklės lūšies dar neteko matyti.

„Kai lūšis sveika, ji pasimedžioja, ji vis tiek yra ne pirmų metų, kokių antrų-trečių, ne jauniklė. Gal kažką suėdė, pilna visokių ligų, parazitų gamtoje“, - sakė P. Dabrišius.