Tigrai yra viena iš grėsmingiausiai nykstančių gyvūnų rūšių pasaulyje. Manoma, kad šiuo metu laisvėje yra likę vos 3200 tigrų ir jų skaičiaus mažėjimą pirmiausia lemia mažėjantys tinkamų gyventi teritorijų plotai bei brakonieriavimas.

Pasak Nepalo vyriausybės atstovų, tikėtina, kad šalies teritorijoje šiuo metu gyvena bent 198 tigrai, nors tikslus šių didžiųjų kačių skaičius gali svyruoti nuo 163 iki 235 individų.

Dviejų valstybių - Nepalo bei Indijos - teritorijose įrengtame Terai Arc saugomame parke (Terai Arc Landscape, -angl.) tigrų surašymas prasidėjo sausio mėnesį. Čia 5 tūkstančių kvadratinių kilometrų plote daugiau nei 260 apmokytų savanorių išdėliojo specialias judesį fiksuojančias kameras, kuriomis buvo padaryta virš 7500 tigrų nuotraukų. Terai Arc regione be tigrų taip pat gyvena saugomi raganosiai ir drambliai, o žmonių skaičius siekia 7 milijonus.
Bengališkas tigras Nepale (Nacionalinių parkų ir laukinės gyvūnijos apsaugos departamento nuotr.)

Nors veikti yra ką, džiugios žinios iš Nepalo yra svarbus žingsnis žygiuojant link tarptautinio tikslo. O tikslas yra toks - padvigubinti laisvėje gyvenančių tigrų skaičių iki 2022. Toks planas pavadintas „Tx2“ .

Kol dauguma šalių, kuriose gyvena tigrai,  niekaip negali suvaldyti savo brakonierių, Nepalo vyriausybė stipriai sumažino šios nelegalios veiklos mastus. Tam jie pasitelkė dideles policijos ir vietinių gyventojų pajėgas bei ėmė taikyti griežtesnes bausmes.

Brakonieriai regione yra ypač agresyvūs ir Nepalo vyriausybė turės ir toliau aktyviai su jais kovoti, kad laimėjimai tigrų apsaugos srityje nenueitų veltui. Čia verta pabrėžti  ir vietos reindžerių bei nacionalinio parko darbuotojų nuopelnus. Beje jie liepos 31 d. šventė savo profesinę šventę. Nepale reindžeriai, rizikuodami savo gyvybėmis užtikrina tigrų populiacijos augimą.

Tigrų surašymą finansavo Pasaulio gamtos fondo (WWF) atstovybės Jungtinėje Karalystėje, Australijoje ir JAV, taip pat aktoriaus Leonardo DiCaprio fondas, Hariyo Ban programa ir vienas iš JAV aplinkosaugos departamentų.
Bengališkas tigras Nepale (Nacionalinių parkų ir laukinės gyvūnijos apsaugos departamento nuotr.)