Eismas ribojamas kovo 10 – balandžio 20 d.

Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Eismo organizavimo skyriaus vedėjas Tomas Kamaitis GRYNAS.lt komentavo apie eismo ribojimą Vingio parke.

„Kovo 3 dieną yra gautas prašymas dėl varliagyvių apsaugos Vingio parke. Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Eismo organizavimo skyrius dėl varliagyvių apsaugos Vingio parke jų migracijos laikotarpiu (kovo 10 - balandžio 20 d.) numato riboti transporto priemonių eismą į Vingio parką nuo Geležinio Vilko g. pusės. Apie tai vairuotojai papildomai bus informuojami įrengiant informacinius skydus. Taip pat atkreipsime policijos dėmesį dėl kontrolės eismo ribojimo metu“, - teigė T. Kamaitis.
Dėl varliagyvių Vingio parke bus ribojamas eismas

Nenori, kad ant kelio mėtytųsi sutraiškytos varlės

Vilniaus universiteto Gamtos mokslų fakulteto Zoologijos katedros laborantas, Lietuvos herpetologų draugijos atstovas Tadas Bujanauskas GRYNAS.lt teigė, kad prasidėjus varlių migracijai Vingio parke svarbu riboti eismą.

„Visų pirma, iš pačių amfibijų atiminėjamos gyvybės faktiškai dėl nieko, tiesiog, kad reikia pravažiuoti. Kitas dalykas yra žmonių požiūris, ten vaikšto žmonės su vaikais ir mato krūvas pritraiškytų varliagyvių ant kelio. Tai irgi estetiškai neatrodo“, - kalbėjo T. Bujanauskas.

Pasak specialisto, varlių migracijos laikas priklauso nuo temperatūros: „Pernai metais buvo pirmas kartas, kai eismas Vingio parke buvo uždraustas, šiais metais bus antras kartas. Bet ten veiklos, saugant migruojančius varliagyvius, vykdomos jau ketvirtus metus. Galbūt nuo kovo 10 dienos migruoti varliagyviai dar nepradės, kažkur nuo 20 dienos, nes šalnos neseniai buvo, bet jeigu dabar greitai bus pliusinės temperatūra ir švies saulė, gali būti ir greičiau.“