Aplinkos ministerijos Aplinkos apsaugos agentūros specialistai atlieka išsamesnius Šyšos upės vandens ir mėginių, paimtų iš AB “Biofuture” išleistuvių, tyrimus.

Nuo rugsėjo 12 d., kai Šyšoje buvo pastebėta kritusių žuvų, aplinkosaugininkai nuolat matavo deguonies kiekį visoje problemiškoje upės atkarpoje. Nustatyta, kad ištirpusio deguonies koncentracija aukščiau AB „Biofuture“ yra pakankama (7,6 mg/l),o žemyn – ji vis mažėja nuo 4,7 mg/l ties uostu Šilutės mieste iki 0,6 mg/l ties Šyšos kaimu.

Kaip sakė Aplinkos apsaugos agentūros Avarijų prevencijos ir valdymo skyriaus vedėjas Gediminas Markauskas, tyrimų duomenys ir apžiūra vietoje leidžia daryti pirminę išvadą, kad AB „Biofuture“ išleido teršalus iš įrenginiams aušinti naudotą vandenį išleidžiančio išleistuvo. Šiems teršalams skaidyti ir sunaudojamas upėje esantis deguonis.

Aplinkosaugininkai pradėjo kompleksinį AB „Biofuture“ patikrinimą. Gavus galutinius tyrimų rezultatus, pasak Gedimino Markausko, bus nustatytas padarytos žalos gamtai dydis ir ji bus išieškoma.

Rugsėjo 13-14 dienomis aplinkosaugos pareigūnai surinko 50 kg kritusių Šyšoje žuvų. Tai daugiausia karšiai, aukšlės, pūgžliai ir plakiai. Taip pat rasta po keletą starkių, lydekų ir salačių. Beveik visos kritusios žuvys yra nedidelės. Ties uostu Šilutės mieste buvo pastebėta nemažai susibūrusių leisgyvių žuvų. Šios žuvys dabar yra perkeliamos į Nemuną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją