Už Briuselio esančiame „Pairi Daiza“ zoologijos sode gimusiam mažyliui vardą išrinko pandos prižiūrėtojai, prieš tai surengę balsavimą internete. Tian Bao vardas sulaukė daugiausiai visuomenės balsų.

„Pairi Daiza“ senovės persų kalba reiškia „aptvertą sodą“ arba „sienų saugomą sodą“.

Jauniklio motina Hao Hao ir jos partneris Xing Hui 2014 metų vasarį buvo paskolinti Belgijai 15-kai metų, ta proga, kad karalystėje su valstybiniu vizitu lankėsi kinų prezidentas Xi Jinpingas.

Laukinėje gamtoje yra maždaug 1,8 tūkst. pandų, dar maždaug 400 jų gyvena nelaisvėje, daugiausia pietvakarių Kinijoje. Pandos veisiasi labai sunkiai.

Už tai, kad pandai būtų duotas Tian Bao vardas, balsavo 40 proc. internetinės apklausos dalyvių, kurie galėjo rinktis iš dar keturių vardų: Xing Hao (Geroji Žvaigždė), Ou Xing (Europos žvaigždė), Hua Li (Kinija ir Belgija) ir An Tuan (Jungtinė taika).

Oficialioje vardo suteikimo ceremonijoje, kuri sutampa su Kinijoje minima rudens vidurio švente, dalyvavo Kinijos ambasadorius Belgijoje Qu Xingas ir Belgijos gamtos apsaugos ministrė Marie-Christine Marghem.

Atidengta lenta su užrašytu jauniklio vardu – kinų ir lotynų raidėmis; be to šis gyvūnėlis tapo Briužleto miestelo garbės piliečiu. Kaip tik šiame miestelyje ir yra minimas zoologijos sodas.

Mama panda šį jaunuiklį atsivedė birželio 2 dieną; ji buvo apvaisinta dirbtinai vasarį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)