Didysis Vištyčio akmuo dunkso vakarinėje Vištyčio regioninio parko dalyje, dešinėje kelio Vištytis – Kybartai pusėje. Jis įsitaisęs kaip tik toje vietoje, kur prasideda regioninis parkas. Vištyčio akmuo dar vadinamas Stebuklingu, Pėduotuoju dar kitaip Didžiuoju akmeniu, įrašytas į Lietuvos Respublikos nekilnojamųjų kultūros vertybių registro Mitologinių vietų sąrašą.

Tai trečias pagal dydį akmuo Lietuvoje. Šis didžiulis ledyninės kilmės riedulys yra netaisyklingos formos. Jo ilgis siekia 7,1 m, plotis - 4,74 m, o aukštis - 4,01 m. Didžiausia horizontali apimtis – 16,86 metrai. Didelė akmens dalis slypi žemėje. Akmens viršuje yra įdubimai dar vadinami „velnio pėda“ ,mat, velnias jame įmynęs pėdą. Akmens įdubimuose susirenka kritulių vanduo. Dar pasakojama, kad ant šio akmens sėdėjęs velnias ir verkęs. Susirenkantis akmens įdubimuose vanduo – tai „velnio ašaros“. Jos gydančios įvairias ligas, ypač akių.


Važiuodami keliu Vištytis – Kybartai, tik įvažiavę į Vištyčio regioninį parką, 22 šio kelio kilometre, dešinėje kelio pusėje išvysite Didįjį Vištyčio akmenį.

Konkurso „Atrask ir pažink Lietuvos saugomas teritorijas“ metu siūloma aplankyti nacionalinių ir regioninių parkų įdomesnes vietoves, gamtos bei kultūros paveldo objektus ir fotoaparatu juos užfiksuoti.

Kur nusifotografuoti? Pasistatę automobilį prie šalia esančios atokvėpio aikštelės, paėjėję keletą žingsnių kelkraščiu, nusileidę laipteliais žemyn, stabtelkite tiesiai priešais akmenį ir turėsite puikią nuotrauką, kurioje akmuo panašus į kažkokio milžiniško žvėries kūną su truputį įlinkusia nugara ir baisia galva, didelėmis akimis ir nosimi. Užlipę kopėtėlėmis ant akmens galėsite nusifotografuoti prie įmintos „velnio pėdos“, ir pavilgyti akis gydančiu vandeniu.