Vieno iš devynių pažangiausių ekologinių ūkių Lietuvoje savininkas Giedrius Čičiurka daržoves pradeda tiekti interneto parduotuvės Gastronomas.lt pirkėjams.

Švenčionių seniūnijos Naujasalio kaime Giedrius Čičiurka ekologiškai ūkininkauja jau 12 metų. Jo išaugintos daržovės keliauja ne tik pas Lietuvos žmones, bet ir į Rusiją, Europos Sąjungos šalis.

„Vasarą mano ūkyje auga per 30 rūšių įvairiausių daržovių, auginu ir prieskonines žoleles. Gastronomas.lt pirkėjai iš mano daržo gaus bulves, kopūstus, pupeles, burokėlius, juoduosius ridikus, morkas, moliūgus, česnakus bei svogūnus“, - sakė G.Čičiurka.

Lietuvoje yra 2 700 ekologinių ūkių, tačiau vos 9 šiemet pripažinti pažangiausiais. Tarp jų ir Giedriaus Čičiurkos ūkis, kuriame ekologiškos daržovės auginamos 3 hektaro žemės plote.

Gastronomas.lt pirmenybę teikia Lietuvoje užaugintoms daržovėms. Todėl rinkiniai sudaromi pagal konkrečiu metų laiku vietos ūkininkų turimas atsargas. Gastronomas.lt pirkėjai daržovių rinkinius gali rinktis iš kelių variantų – didesnius, kurie sveria šešis kilogramus ir mažesnius, kurie skirti dviem žmonėms ir sveria tris kilogramus. Tarp pirkėjų populiariausias didysis ekologiškų daržovių krepšys, kuriame yra bulvės, morkos, svogūnai, kopūstas, burokėliai, česnakai, moliūgas ir juodieji ridikai. Daržovių krepšeliai komplektuojami atsižvelgiant į konkrečiu metų laiku augančias daržoves.

Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro visuomenės sveikatos specialistai sako, kad šviežios daržovės yra vienas iš pagrindinių mineralinių medžiagų, mikroelementų, vandenyje tirpių vitaminų, karotinų ir virškinamosios ląstelienos šaltinių. Per dieną reikia suvalgyti 400 g (2–3 lėkštes) vaisių ir daržovių.

Įvairių tyrimų duomenimis, beveik pusė Lietuvos gyventojų pripažįsta ekologišką gyvenimo būdą ir stengiasi pirkti ekologiškas prekes.

E-parduotuvė Gastronomas.lt maisto produktus bei namų apyvokos reikmenis nurodytu adresu atveža visoje Lietuvoje.