Kol kas žvejai gali tik svajoti apie poledinę žūklę, tačiau šiltas gruodis pateikė nemažai siurprizų. Neabejojama, kad šilta žiema nepagailės ir daugiau staigmenų, rašo "Kauno diena".

Kaunietis Rimvydas Lukšys žvejoja daugiau kaip 20 metų. Viena jo mėgstamiausių žvejybos vietų – Nemunas ties Bubiais. „Šios žiemos pradžia tiesiog stulbina – dar niekada gruodį taip gerai nekibo lydekos“, – stebėjosi jis. Gruodį nebuvo dienos, kad atvažiavęs prie upės jis nepagautų bent trijų lydekų, kurios svertų 1–1,5 kg. „Smulkesnių neskaičiuoju, nes paleidžiu atgal“, – pasakojo žvejys.

R.Lukšys įsitikinęs, kad lydekos šiemet gerai kimba dėl šiltos žiemos pradžios. „Šaltuoju metu jos paprastai būna vangesnės“, – aiškino vyras.

Žvejų klubo „Meknė“ atstovas ir įvairių žūklės varžybų prizininkas bei nugalėtojas Jonas Jablonskis sakė, kad gruodis – laikas, kai žuvys jau pradeda ieškotis vietos žiemoti. „Tačiau daugelis žuvų kimba dar labai gerai, nors tokiu metu jau sudėtinga pagauti karpių, karosų, bet šį šiltą gruodį tai įmanoma“, – "Kauno dienai" teigė žvejys.

J.Jablonskio teigimu, geriausiai tokiu metu kimba vėgėlės, karšiai, lydekos. „Kol vandens nepadengė ledas, galima pagauti daug karšių. Kartą su draugu Kalvių ežere gruodį esame prigaudę apie 100 kg šių žuvų, beje, daugelį jų paleidome, nes mums žvejyba – sportas ir malonumas. O Šlavantų ežere esu gaudęs iki 5 kg sveriančius karšius“, – tvirtino J.Jablonskis.

Pasak žvejo, tikrus žiemos malonumus žvejai patiria, kai apledėja ežerai. „Tada žvejyba daug azartiškesnė, nes ji sudėtingesnė. Žuvys aktyviai neplaukioja, todėl išgręžus eketę ten, kur jų nėra, nieko nepeši“, – pasakojo jis.

Mažai žinomame telkinyje J.Jablonskis pataria atkreipti dėmesį į vietinių žvejų pasirinkimą, taip pat gręžti eketes ten, kur jų yra daugiau – tai ženklas, kad kažkas čia jau buvo aptikęs žiemojančių žuvų. Kitais atvejais tenka pasiklauti nuojauta.

„Pradedantiems žvejams žiemą labai svarbu saugoti sveikatą – reikia apsivilkti šiltus drabužius, apsiauti tinkamus batus, pirštines. Jokiu būdu negalima eiti ant neseniai susiformavusio ledo nepatikrinus kirtikliu jo storio, geriau, kad šalia dar būtų draugas“, – patarė patyręs žvejys.