Utenos RAAD Anykščių r., Molėtų r., Ignalinos agentūros bei Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai vykdė gyvosios gamtos reidus. Patikrinimų metu pažeidimų nustatė Ignalinos agentūros, Molėtų r. agentūros inspektoriai, GGAI ir Anykščių r. agentūra su asmenimis, kurie būtų neteisėtai elgęsi ir taip padarę pažeidimų, nesusidūrė.

Utenos RAAD Ignalinos agentūros inspektoriai per vykdytus gyvosios gamtos reidus (vasario 19 d. ir 22 d.) patikrino 36 žvejus mėgėjus ir 16 vandens telkinių.

Vasario 19 d. buvo nubausti du žvejai, susiruošę į žvejybą Balčio ežere, esančiame Aukštaitijos nacionalinio parko Balčio gamtiniame rezervate. Inspektoriai šiems piliečiams paaiškino, kad rezervatuose ne tik kad žvejoti negalima, tačiau ir lankytis juose be nacionalinio parko direkcijos leidimo draudžiama. Už Aukštaitijos nacionalinio parko lankymo taisyklių pažeidimą piliečiai nubausti 43 eurų baudomis. Pareigūnai perspėja žvejus, kad prieš išsiruošdami į žvejybą, išsiaiškintų ežero statusą (valstybinis, išnuomotas, privatus) ir pasirūpintu reikiamu žvejybos leidimu.
Konfiskuota žvejybos priemonė

Ta pačią dieną buvo nustatytas dar vienas pažeidimas. Pilietis T. V. Pakaso ežere gaudė lydekas naudojant masalui gyvą žuvelę. Pareigūnai luktelėjo, kol žvejys ateis tikrinti pastatytų palaidynių. Piliečiui atėjus ir buvo nustatytas pažeidimas. Minėtam asmeniui žvejyba kainuos nepigiai: skirta piniginė bauda, siekianti nuo 115 eurų iki 289 eurų, bei įrankių ir priemonių konfiskavimas (paimta peikena ir 5 palaidynės).

Nors dalyje Molėtų rajono ežerų ledas krantuose atitirpęs, tačiau tai negąsdina žvejų mėgėjų ir jie lipa ant atitirpusių ežerų. Organizuoto reido metu inspektoriai tikrino žvejus mėgėjus. Patikrinti 25 žvejai, 12 vandens telkinių. Iš visų patikrintų žvejų pareigūnai nustatė vieną pilietį, žvejojusį be įrankių, gelbstinčių įlūžus ledui – smaigų. Už šį pažeidimą asmeniui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas bei bus paskirta administracinė bauda, numatyta LR ATPK 8 str. 1d.