Balandžio 12 d. 12.00 val. Europos aikštėje, Vilniuje, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas kartu su Generaline miškų urėdija rengia prevencinę akciją ir koncertą „Nedegink žolės, saugok gamtą ir save“. Šia akcija siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į žolės gaisrų daromą žalą gamtai ir gyventojams.

Renginyje dalyvaus priešgaisrinės apsaugos pareigūnai ir miškininkai. Jie supažindins gyventojus su šių gaisrų statistika bei baudomis, kurios yra skiriamos už pernykštės žolės deginimą, taip pat patars, kaip gesinti tokius gaisrus. Pastaruoju metu Lietuvoje kiekvieną parą kyla daugiau kaip 100 pernykštės žolės gaisrų. Dažniausiai žolė dega Vilniaus apskrityje, vien praėjusią parą tokių gaisrų gesinti ugniagesiai skubėjo per 30 kartų.

Šios prevencinės akcijos metu gros Vidaus reikalų ministerijos reprezentacinis pučiamųjų orkestras ir koncertuos miškininkų folkloro ansamblis „Nalšia“. Koncerto metu skambės populiariosios muzikos kūriniai. Akcijoje dalyvaujantys jaunieji ugniagesiai ir jaunieji miškininkai dalins žolės gaisrų prevencijai skirtus lankstinukus, papasakos apie savo veiklą bei patars, kaip elgtis žolės bei kitų gaisrų metu. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas kviečia visus dalyvauti.