Į GRYNAS.lt redakciją besikreipę žmonės klausė, ar tai nelegalus namas. O kiti spėjo, kad jis galėjo būti atneštas į sostinės centrą iš užmiesčio.

„Lyg ir nesu matęs toje vietoje namo. O dabar toks apgriuvęs namukas stovi. Būtų labai įdomu sužinoti, kaip jis čia atsidūrė", - klausė skaitytojas.

Vieną namelį ugniagesiams pavyko sustabdyti iš karto, tačiau antrojo sugauti taip greit nepavyko. Jis toliau plūduriavo Nerimi, ir galėjo nuplaukti gana toli. Tačiau galiausiai jis buvo sugautas.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Hidrologijos skyriaus vyriausiasis specialistas Aleksandras Kajutis GRYNAS.lt teigė, kad namas galėjo būti nuneštas ir į Kauną.

„Ledas tikrai jėgos turi ir nieko nuostabaus, kad baržą nutraukė. Ledas buvo storas, jo masė didelė ir jeigu ledonešis labai intensyvus, jėga yra didžiulė“, - sakė A. Kajutis.

Pasak specialisto, namukas sustotų, jeigu patektų į ledo sangrūdą: „Jis plauks ir plauks, kol nuplauks į Nemuną. Jį sugauti bus sunku, bet gali būti, kad ne visur yra ledonešis. Jis yra ruožais. Kauno rajone yra sangrūdų, todėl jeigu namukas atsitrenks į tokią sangrūdą, tai, žinoma, sustos. Bet kur tiksliai tų sangrūdų yra, niekas nežino, nebent kažkas iš lėktuvo žvalgytųsi, bet dėl tokio objekto niekas turbūt to nedarys.“

Galiausiai jis įspėjo, kad gali būti nunešti ir kiti netvirtai prie upių krantų besilaikantys statiniai.