Kovo 12 d. apie 7 val. 30 min. atsargiai besidairydami pasirodė du piliečiai. Apžiūrėję abu karjero kraštus bei netoliese esančio miškelio pakraštį ir nieko įtartino nepastebėję, piliečiai priėjo prie pastatyto tinklo ir pradėjo jį traukti. Koks buvo jų nustebimas, kuomet traukiant tinklą prie pat jų atsirado aplinkos apsaugos pareigūnai.

Pažeidimo vietoje atsiradus pareigūnams, pažeidėjai nesugebėjo rišliai paaiškinti savo poelgio. Vienintelis suprantamas paaiškinimas buvo „kaip gaila, kad tinkle buvęs lynas ir du nemaži karosai nepateks ant Šv. Velykų stalo“.

Mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidėjams A.L ir J.S., (iš kurių vienas
nepilnametis) surašyti ATP protokolai ir bus paskaičiuota žala žuvų
ištekliams už neteisėtai sugautas žuvis.

Anot Kauno RAAD, Jonavos rajono agentūros vedėjo Kęstučio Celiešiaus, pažeidimai žuvis gaudant tinklais įvykdomi vieną kartą ar du per metus: „Praeitais metais žuvų apsaugai mes suorganizavom 67 reidus, per juos pavyko tik vieną kartą surasti tinklus naudojančius pažeidėjus. Neteisėtai naudojančių meškeres ir kitas žvejybos priemones pasitaikė daugiau. Nustatyti net 49 nusižengimai ir asmenims išrašytos administracinės baudos. Per vykdomas akcijas „Lašiša“ ir „Lydeka“ daugiausiai pažeidimų nustatyta Neryje, jų skaičius viršijo 20. Esant neršto metui inspekcijos reidai vykdomi itin dažnai, dėl to natūraliai mažėja ir neleistinai žvejojančių asmenų. Tačiau dirbant ne neršto metu, pajėgos yra labai menkos, šiame regione yra tik du inspektoriai, dėl to pažeidėjus kontroliuoti yra gan sudėtinga. Informuojame apie akcijas, tačiau reidai vyksta nenuspėjamai, vis kitose vietovėse, tai šiek tiek drausmina žvejus. Lyginant praėjusius metus, tikrai padaugėjo turinčių leidimus ir dauguma žvejų laikosi nustatytos tvarkos, turi užsirašę, kokio dydžio žuvis galima gaudyti. Tarp pažeidėjų daugiausiai pasitaiko poilsiautojų, kurie sugalvoja žvejoti savo pramogai ir neturi leidimo, nežino taisyklių.“