Nors pasala ir užtruko, laukti buvo verta – prie stebimos vietos atvyko automobilis, iš kurio išlipo ir prie upės nuėjo du asmenys, nešini kabliavimui skirtu įrankiu. Vienas iš jų žvejojo draudžiamu užkabinamuoju būdu (kabliavo) neršiančias lašišas, kurių žvejyba šiuo laiku ir šioje vietoje yra uždrausta. Kitas atliko sargo vaidmenį.
Tokiais pažeidimais gamtai padaroma didžiulė žala – nukenčia ne tik esami, bet ir potencialūs žuvų ištekliai, nes sugaunamos neršti turėjusios lašišos. Nors lašišinių žuvų nerštaviečių apsauga sustiprinta visoje šalyje, deja, vis atsiranda brakonierių, norinčių patikrinti, kaip akylai stebime upes.
Linas Jonauskas

Iki pasirodant pareigūnams, pažeidėjas buvo sugavęs dvi lašišų pateles, trečia užkabinta lašiša sulaužė kabliavimo įrankį ir su kabliu nuplaukė. Sulaikymo metu kartu su pažeidėju buvęs nenustatytas asmuo šoko į upę, ją perplaukė ir pasišalino.

Viceministras Linas Jonauskas aplinkosaugininkų reido metu
„Tokiais pažeidimais gamtai padaroma didžiulė žala – nukenčia ne tik esami, bet ir potencialūs žuvų ištekliai, nes sugaunamos neršti turėjusios lašišos. Nors lašišinių žuvų nerštaviečių apsauga sustiprinta visoje šalyje, deja, vis atsiranda brakonierių, norinčių patikrinti, kaip akylai stebime upes. Jis nusipelno griežčiausių baudų ir negali likti nesučiupti“, – sakė aplinkos viceministras Linas Jonauskas.

Sulaikytas pažeidėjas už analogišką veiką administracinėn atsakomybėn bus patrauktas jau penktą kartą. Jam gresia bauda iki 2 000 Lt.

Pažeidėjui taip pat teks atlyginti gamtai padarytą žalą. Kadangi lašišos neteisėtai buvo sugautos Žeimenos valstybiniame ichtiologiniame draustinyje, žala indeksuojama ir siekia daugiau kaip 13 000 Lt.

Pastebėję neteisėtos mėgėjiškos žvejybos atvejus nedelsdami praneškite telefonu 112.