Prieš keletą metų Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai Ilgio ežere (Zarasų r.) buvo sulaikę šio rajono gyventoją N. I., kuris turėjo neteisėtai sugavęs beveik tūkstantį vėžių. Tuomet jam buvo skirta administracinė bauda ir pareikšta pretenzija dėl gamtai padarytos žalos, kuri siekė beveik 10 tūkst. litų.

Atrodo, tokios sankcijos turėtų paskatinti daugiau neužsiimti šia neteisėta veikla, tačiau situacija kitokia. Lapkričio 12 dienos popietę Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai apsilankė prie šio ežero. Netrukus pastebėjo ir valtį, kurioje buvęs pilietis tikrino vėžiams gaudyti pastatytus bučiukus.

Kadangi nuo spalio 15 d. iki liepos 15 d. plačiažnyplius ir siauražnyplius vėžius gaudyti draudžiama, aplinkosaugininkai nutarė minėtą asmenį patikrinti. Kai vėžiautojas grįžo į krantą, GGAI pareigūnai iš karto pažino šį pilietį, tai minėtas N. I., kurį yra tekę bausti ne tik už neteisėtą vėžių gaudymą, bet ir už neteisėtą žvejybą statomais tinklais.

Šį kartą N. I. turėjo neteisėtai sugavęs 53 plačiažnyplius ir 3 siauražnyplius vėžius. Kadangi šis pilietis vėžius gaudė draudžiamu laiku ir viršydamas leistiną žvejybos įrankių skaičių vienam žvejui, jam surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, paimti žvejybos įrankiai ir valtis. Už neteisėtai sugautus vėžius dar teks atlyginti ir 550,87 euro gamtai padarytą žalą.