Radiniai

Pagrindiniai akcijos radiniai, naujausiais duomenimis, yra Klaipėdoje, Danės upėje, rastas automobilis. Pasak Klaipėdos regiono koordinatorių, žalios spalvos „Volkswagen" yra ieškomas policijos. Organizatorių manymu, automobilis vandenyje prabuvo ne ilgiau nei metus, nes lygiai prieš metus akcija DAROM vyko toje pačioje vietoje ir automobilio ten nebuvo.

Alytuje rasta bomba, kuri šiuo metu yra išminuotojų žinioje. Paaiškėjo, kad tai sovietinė reaktyvinė granata PG2.

Kaip ir kasmet visoje Lietuvoje buvo rasta padangų, šaldytuvų ir kitų stambiagabaričių atliekų. Taip pat buvo aptikta asmens tapatybės dokumentų.

Primenama, kad ankstesniais metais DAROM akcijų metu buvo rasta ir lavonų, vogtų daiktų ir kt. Tokia informacija perduodama atitinkamoms institucijoms tirti.

Pirmą kartą pasodintas medis

Vilniuje DAROM komanda kartu su meru Remigijumi Šimašiumi Olimpiečių gatvėje prie Sporto rūmų pasodino įspūdingą ąžuolą, kuris nuo šiol pabrėš DAROM akcijų svarbą Lietuvoje, savanorystę, pilietiškumą bei bendruomeniškumą. Medį padovanojo UAB „Medeinės parkai”. Tikimasi kitais metais tokių medžių pasodinti ir daugiau.

Akcijos dalyviai

Akcijoje aktyviai dalyvavo politikai: Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius su žmona, aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas, aktyvūs buvo miestų merai ir kt. Akcijos patruliai - Gintarė Gurevičiūtė, Linas Jonauskas, Eglė Daugėlaitė. Tarp dalyvių buvo ir Lietuvos pramogų pasaulio atstovų. Viena tokių - Monika Šalčiūtė.

Dalyvavo visos savivaldybės

Šiais metais savo unikalumu ir aktyvumu išsiskyrė daugiau miestų nei įprastai. Visi norėjo kažkuo išsiskirti, kažką naujo padaryti DAROM akcijų metu. „Įvairiuose miestuose ir miesteliuose vyko ne tik atliekų rinkimas bet ir medelių sodinimas, eko skulptūrų gaminimas, edukaciniai užsiėmimai ir pan. Aktyvumu išsiskyrė Kaunas, Marijampolė, Panevėžys, Klaipėda, Šiauliai, Alytus, Palanga bei kiti miestai” – teigia organizacijos vadovė Roberta Ažukaitė.

Ukrainoje taip pat vyko „Darom"

Ukrainoje vyko antroji DAROM akcija. Po pietų Lietuvos komanda susisiekė su Ukraina, buvo pasidalinta akcijos įspūdžiais. Ukrainoje akcija vyksta visą dieną, tad duomenys bus aiškūs tik vėlyvą vakarą.

Gauk „Darom" savanorio pažymėjimą

Jeigu buvai aktyvus akcijos DAROM dalyvis šiais metais, tu turi galimybę gauti DAROM savanorio pažymėjimą. Tau tereikia suvesti savo duomenis ir pažymėjimas bus tavo. Tai galite padaryti čia.

Fiksuokim pažeidimus

Pastebėję pažeidimus piliečiai kviečiami apie juos informuoti tiesiogiai organizatorius: rašyti bei siųsti nuotraukas bendruoju elektroniniu paštu info@mesdarom.lt arba patruliai@mesdarom.lt, arba kreiptis trumpuoju numeriu 112.