Avarija Pakruojo rajone, Dvariukuose, įvyko šeštadienio popietę. Apie 16 val. 30 min. buvo pastebėta, kad vienas iš užtvankos skydų sulūžo ir persikreipė. Per jo šonus ir apačią ėmė plūsti vanduo. Užtvankoje vandens lygis sparčiai ėmė kristi, o išsiliejęs didelis kiekis vandens plūstelėjo Pasvalio link. Apie nelaimę buvo informuotos specialiosios tarnybos, civilinė sauga ir aplinkosaugininkai.

Aplinkosaugininkai, gavę pranešimą, reagavo iš karto. Pamačius, kad padėtis kritinė ir baiminantis, kad nuslūgusioje užtvankoje bus imta brakonieriauti, į įvykio vietą buvo sutelkti trys ekipažai, kurie budėjo tiek dieną, tiek naktį. Aplinkosaugininkai tikrino žvejus ir vietinius gyventojus. Tiesa, pasitaikė žmonių, kurie rankomis gaudė žuvį, dėjo į maišus, juos tempė ir žuvis supildavo į upės vagą. Brakonieriavimo atvejų neužfiksuota. Tačiau patikrinus žvejus paaiškėjo, kad kai kas suskubo žvejoti nenusipirkęs žvejo bilieto. 4 žvejams surašyti protokolai. Nuslūgęs vanduo parodė ir melduose paslėptą seną tinklą.

Avarija buvo likviduota sekmadienio rytą. Tuomet vanduo užtvankoje buvo nusekęs du metrus ir 20 centimetrų. Sutvarkius užtvanką vandens lygis sparčiai ėmė kilti. Pirmadienio rytą iki normos trūko tik 70 centimetrų.

Specialistai įvykio vietoje atliko matavimus ir skaičiavimus. Gavus visus duomenis, remiantis aplinkos ministro įsakymu (D1-269) nustatyta metodika, buvo skaičiuojama, kokia žala gamtai padaryta dėl staigaus vandens lygio sumažėjimo tvenkinyje. Pirminiais duomenimis, dėl vandens lygio sumažėjimo padaryta žalos už beveik 140 tūkstančių eurų.

Apie įvykį bus informuota Žuvininkystės tarnyba prie Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos, kuri savo ruoštu spręs, ar buvo padaryta ir kokia žala padaryta žuvų ištekliams.

Hidroelektrinė, kurią eksploatuoja UAB „B. H.“ pastatyta 2001 metais. Neseniai hidroelektrinės statiniai buvo rekonstruoti. O pernai pavasarį turėjo būti atliekami skydų ir jų kėlimo mechanizmų remonto darbai. Dėl ko sulūžo skydas ir įvyko avarija, aiškinamasi.