Birželio 22 d. Kukiškių kaimo gyventojas K. L. ir jo draugai, apie 22:30 val. išgirdę šūvį, nutarė pasižiūrėti, kas šaudo. Miške jie rado automobilį, kuriame sėdėjo moteris, netrukus prie automobilio atėjo ir vyras. Abi pusės nepanoro prisistatyti, kas yra kas ir ką jie čia veikia. Piliečiai pasibarė ir automobilis, kuriame sėdėjo moteris su atėjusiu vyriškiu, pasišalino iš įvykio vietos.

Vėliau pilietis K. L., kuris skambino BPC telefonu 112, įtardamas galimai neteisėtą medžioklę, su draugais ėjo ieškoti šauto žvėries. Prie Merkio upės esančioje pievoje, netoli Kukiškių kaimo, buvo rastas nušautas stirninas. Pilietis K. L. jį nufotografavo.

Birželio 23 apie 08:00 val. Varėnos rajono aplinkos apsaugos agentūros vedėjui V. Butkevičiui paskambino „Valkininkų” medžiotojų būrelio medžiotojas V. K. ir papasakojo apie įvykusį incidentą ir medžiojusį medžiotoją V. A.

Aplinkos apsaugos pareigūnas V. Butkevičius skubiai nuvyko į Kukiškių kaimą ir apklausė nakties įvykiuose dalyvavusius piliečius - K.L., R.K., K.Ž. - telefonu susisiekė su stirniną nušovusiu medžiotoju V.A., kuris gyvena Vilniuje, ir paprašė jo atvykti į Varėną. Visi naktiniame incidente dalyvavę piliečiai parašė paaiškinimus.

„VALKININKŲ” medžiotojų būrelio medžiotojas V. A., kuris nušovė stirniną, turėjo galiojantį medžioklės lapą Nr. 83, kuris išduotas medžioklės vadovui V.A. ir licenciją stirnos patinui sumedžioti. Medžiotojas V.A. birželio 22 d. medžiojo teisėtai ir šūvis buvo teisėtas, tik laiku nesurado nušauto žvėries dėl prie automobilio kilusios neaiškios situacijos. Paaiškinime jis parašė, kad žvėries būtų ieškojęs anksti ryte.

Birželio 23 d. apie 03:00 val. pilietis K. L. parsinešė nušautą stirniną į savo namus, Kukiškių kaime, jį nulupo bei išmėsinėjo. Birželio 23 d. apie 12:20 val., pilietis K. L. nušauto stirnino skerdieną ir galvą su ragais atidavė medžiotojų būrelio „Valkininkai” medžiotojams T. K. ir R. Ž. Medžiotojas V. A. panaudojo turėtą stirnino licenciją ir sumedžiotas žvėris buvo įtrauktas į medžioklės lapą.

Piliečiui K. L. bus surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas už Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklių pažeidimus. Pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 85 str. 1 dalies reikalavimus jam bus paskirta administracinė bauda, kuri siekia nuo 28 iki 86 eurų. Gal norai ir geri, bet taisyklių privalu laikytis.